Rezime prelaznog roka: Vučenovićeva i Mulitinovićeva u Vojvodini, Partizan se pojačao iz Zvezde i BAK-a, Voždovac dobio jakog aduta!

Krajem novembra i početkom decembra u Srbiji je bio održan prelazni rok u kojem su atletičari menjali sredine, a početkom nove godine svi transferi su ugledali ”svetlost dana”.

Pisali smo o prelascima Marije Bukvić i Jovane Gnjatović u Crvenu zvezdu, mladih sprinterki Vanje Drče i Jovane Milošević iz Zvezde u OAK Beograd te o dolasku Aleksandra Grnovića u Vojvodinu, sada vam donosimo i sve ostale transfere.

Od 218 promena sredine treba istaći prelaske Marija Vučenović i Tamare Milutinović u Vojvodinu, Maj Ćirić, Miloša Grujića i Aleksandre Ivanović u Partizan, Jane Dragutinović u Voždovac te Stefana Jovanova u Zvezdu.

Vojvođanska pojačanja za Vojvodinu

Od onih najzvučnijih svakako se ističu dva dolaska u novosadsku Vojvodinu. Najbolja srpska kopljašica Marija Vučenović prešla je iz Sremske Mitrovice u Vojvodinu. To možda i nije toliko iznenađenje ako se zna da skoro dve godine radi sa Feđom Kamasijem tamošnjim trenerom.

Prvenstvo Srbije 2021 - Marija Vučenović
Prvenstvo Srbije 2021, Kraljevo – 5. jun, bacanje koplja, Marija Vučenović; Foto: Atlex

Za razliku od nje Vedran Samac koji takođe radi sa istim trenerom ostao je u matičnom klubu, a Srem je napustila i mlada diskašica Anja Škorić koja će od ove godine braniti boje Top Džampa, a sarađivaće sa Danijelom Ćurović.

U ”Srpsku Atinu” iz komšijske Rume došla je jedna od najtalentovanijih 200-metrašica Tamara Milutinović, a u novom klubu trener joj je Duško Miličić.

Tamara Milutinović, 200m
U18 Ekipno prvenstvo Srbije 2021., Sremska Mitrovica – 16. maj, 200m devojke, Tamara Milutinović (Ruma); Foto: Atlex

Partizanova pojačanja iz najboljih klubova

Atletski klub Partizan je prošle godine krenuo praktično ispočetka orjentišujući se na najmlađe gotovo bez onih najiskusnijih. Jedan od retkih je Nikola Raičević koji je u kubu ostao i u najgorim vremenima. Ove godine dočekao je neke stare kolege, ali i jednu novu koleginicu.

U Partizan su se vratili Maja Ćirić, Miloš Grujić i Todor Todorović. Praktično oni nisu bili članovi Partizana već Partizana 1945., ali će ove godine nastupiti za matični klub.

Prošle godine crno-beli su vratili Katarinu Ilić, sad su doveli i najbolju 400-metrašicu Srbije Maju Ćirić. Bivša atletičarka Crvene zvezde bila je član Partizana 1945, a potom je prešla u BAK zajedno sa većinom atletičara i trenera nakon skupštine ujedinjenja.

Maja Ćirić, prvenstvo Srbije 2020Prvenstvo Srbije 2020., Novi Pazar – 200m devojke, Maja Ćirić (BAK); Foto: Atlex

Takođe posle te skupštine klub su naputili i sprinteri Miloš Grujić i Todor Todorović koji se poput Maje vraćaju u Humsku 1. Njih dvojica posle saradnje sa Stanojem Burlićem započeli su rad sa Marinom Mišić i treniraju zajedno sa Jovanom Stojoskim.

Nakon prelaska Ćirićeve iz crveno-belog tabora u crno-beli isti korak je učinila i najbolja srpska kladivašica Aleksandra Ivanović. Dete Zvezde koja je prve korake napravila kod legendarnog Bambija, a poslednjih nekoliko godina traga za pravim rešenjem u Srbiji za ovu disciplinu rešila je da napravi promenu i bojama koje će nositi ove godine.

Aleksandra Ivanović, kladivo
5. seniorski miting 2021., Kruševac – 30. maj, Aleksandra Ivanović (Crvena zvezda), bacanje kladiva; Foto: Atlex

Voždovac doveo jakog aduta

Atletski klub Voždovac je jedan od onih klubova koji rade mirno i tiho, prevashodno sa decom, a onda naprave odličnog mladog daljaša Mihajla Memedovića. Tu je i iskusna Zorana Bukvić u visu, a od sada Jovan Jahić ima zadatak da ”izbrusi dijamant” zvan Jana Dragutinović.

Mlada troskokašica je kod iskusnog trenera došla iz rodnog Priboja jer je nakon završene srednje škola došla u Beograd na studije.

Jana Dragutinović

U20 prvenstvo Srbije 2021., Kruševac – 30. maj, skok udalj Jana Dragutinović (FAP Priboj); Foto: Atlex

Zvezdin triling kuglaša

Jedna od prepoznatljivih stvari u budućnosti za Crvenu zvezdu biće svakako bacači kugle. Nakon Armina Sinančevića u klub je stigao Stefan Jovanov. On stiže iz Spartaka iz Opova, a treniraće takođe sa legendarnim Draganom Perićim.

Čuveni bacač kugle i jedan od najboljih atletičara Srbije i Crvene zvezde svih vremena sada ima još ”teži” zadatak da odvojenim radom stvori dva vrhunska i svetska kuglaša. Sa Arminom se vrlo brzo probio, a na 17-godišnjem Stefanu je da pokaže i dokaže svoj talenat.

Stefan Jovanov, bacanje kugle
U20 finale Kupa Srbije 2021., Sremska Mitrovica – bacanje kugle, Stefan Jovanov; Foto: Atelx

Što se ove discipline tiče tu je i dete kluba Veljko Nedeljković koji od ove sezone trenira sa Nikolom Tomasovićem i Asmirom Kolašincem. Plodovi ove saradnje već se vide jer je Nedeljković na prvom takmičenju, Zvezdinom novogodišnjem mitingu bacio ličnim rekord 19,50 metara.

Ako se ne računa OAK Beograd koji je uglavnom doveo atletičare BAK-a nakon fuzionisanja ova dva kluba (132. prelaza), najviše novajlija je dovela Zvezda 14, potom sledi Partizan 13, Košutnjak 8, Ruma 6….

Sedam transfera nije odobreno zbog nepotpune papirologije.

Lista odobrenih prelazaka 2021-2022

(Atlex.rs)

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template