Reprezentativne pripreme na dve lokacije: Pozvani samo seniori konkurenti za Ekipno prvenstvo Evrope

Selektor Edin Zuković saopštio je spisak od 73 seniora i seniorki koji će boraviti na dvonedeljnim pripremama u Baru i Katićima, a ono što je novina jeste da će se ostati i na prvomajskom mitingu u Baru.

Za razliku od priprema poslednjih godina na ovogodišnje su pozvani samo seniori i seniorke, konkurenti za Ekipno prvenstvo Evrope koje ove godine očekuje reprezentaciju Srbije kao člana druge lige (treće po jačini). Ovo ne znači da su atletičari samo sa ovog spiska mogući učesnici, ali je ovo za šta selektor Zuković smatra da je najbolje što Srbija trenutno ima, a da nije na studijama u Americi.

Na spisku se nalazi 73 imena, 25 seniora, 30 seniorki sprintera, srednjeprugaša i tehničkih disciplina i još 8 ženskih i 10 muških dugoprugaša.

Termin je malo pomeren u odnosu na prošle godine kada su se pripreme završavale 30. aprila. Sada će početi 18. aprila i trajaće do 2. maja što znači da će svi biti u Baru (izuzev dugoprugaša) kako bi takmičili na tamošnjem tradicionalnom međunarodnom mitingu.

Postoji mogućnost da će se spisak korigovati u narednim danima jer na njemu na primer nisu trećeplasirani na 100 metara sa državnog prvenstva Nikola Kovačević i vicešampion Srbije na 200 metara Mihajlo Mandić, te da neki neće biti u mogućnosti da se odazovu.

Najvažnije takmičenje u ovoj godini, a verovatno i generalno za svaki savez i državu jeste Ekipno prvenstvo Evrope koje će se ove godine održati od 20.-25. juna u poljskom gradu Silesia.

 

Reprezentativne-selekcije-BAR-2-files-merged Srednje-i-duge-staze-Katici-2-files-merged

(Atlex.rs)

Scroll to Top