Razglednice sa priprema: Od Grče, preko Španije do Južne Afrike brusi se forma za 2024.

Novembar i decembar su meseci rezervisani za pripreme, a najbolji srpski atletičari ove godine su se opredelili za destinacije od Grčke i Španije pa sve do Južne Afrike.

Među prvima na pripreme je otišao atletski klub Top Džamp na čelu sa Angelinom Topić. Grupa Dragutina i Biljane Topić boravila je u Atini od 5.-26. novembra. Sve tri nedelje u grčkoj prestonici bili su: Stela Ćuk, Jovana Mićić, Miloš Nisić, Angelina Topić, Aleksa Tomić, Luka Boškobić i Teodora Boberić da bi im se nakon deset dana pridružili i Zarija Kaličanin, Marija Nisić i Elena Simić, a sve vreme sa njima radila je i turska skakačica Gizem Agnus.

Top Džamp na pripremama u Atini, novembar 2023
Top Džamp na pripremama u Atini, novembar 2023 – Stela Ćuk, Jovana Mićić, Miloš Nisić, Angelina Topić, Aleksa Tomić, Luka Boškobić, Teodora Boberić i Dragutin Topić; Foto: privatna arhiva

Gotovo je napravljena smena srpskih atletičara u Grčkoj jer kada je ekipa Top Džampa napustila Atinu u Solun su doletele Milica Gardašević i Anja Lukić sa trenerom Markom Milinkovim koji će tamo boraviti tri, četiri nedelje.

Marko Milinkov i Milica gardašević, pipreme Solun, novembar 2023
Marko Milinkov i Milica Gardašević, pipreme Solun, novembar 2023; Foto: privatna arhiva

Elzan Bibić pripremao se za beogradski polumaraton koji je na progamu bio 26. novembra. On je od 9.23. novembra boravio u Madridu gde je treinrao u grupi trenera Antonio Serano zajedno sa Fernando, Karom i Oasimom Oumaizom.

Elzan Bibić na pripremam u Madridu, novembar 2023
Elzan Bibić na pripremam u Madridu, novembar 2023 – Antonio Serano (glavni trener), Fernando Karo, Elzan Bibić, Oasim Oumaiz i trener za snagu ; Foto: privatna arhiva

Braća Kijanović, Aleksa i Boško, takođe svoje tronedeljne pripreme obavljaju u Španiji, ali nešto južnije. Oni su se odličili da se spuste do Afrike i Kanarskih ostrva gde će se za novu sezonu spremati na Tenerifama zajedno sa nekm od najboljih spritntera koji takođe borave tamo. Kijanovići će svoje pripreme na ovom španskom ostrvu obaviti između 19. novembra i 10. decembra.

Boško i Aleksa Kijanović, pripreme Tenerife, novembar 2023
Boško i Aleksa Kijanović, pripreme Tenerife, novembar 2023; Foto: privatna arhiva

Najdalje je otišla grupa Emira Bekrića koja se odliučila da se i ove godine, kao i prošle, priprema u Južnoj Africi. Srpski atletičariIvana Ilić, Miloš Marković i mladi Dušan Knežević, novi član grupe Crnogorac Ognjen Marsenić i Rumuni Andrea Miklos i Cristi Esanu boraviće u gradu Potčefstrum od 18. novembra do 17. decembra.

Nedelju dana kasnije pridružila im se i Milana Tirnanić koja će u Južnoafričkoj republici boraviti od 25. novembra do 18. decembra. I Emir i Milana rade po programu Metjua Lorena, Švajcarskog trenera koji je zadužen isred Srpskog atletkog saveza za srpske sprintere i prepoaše, koji sa svojom grupom atletičara takođe boravi u Potčestrumu.

Milana Tirnanić, Ivana Ilić, Miloš Marković na pripremam u Južnoj Africi, novembar 2023

(Atlex.rs)

Scroll to Top