Pomeren Beogradski maraton: Trkači će morati da se strpe još koju nedelju!

Zbog toga što epidemiološke mere još uvek ne dozvoljavaju masovnija okupljanja u Srbiji organizatori Beogradskog maratona su saopštili da će 34. izdaje pomeriti sa 16. maja na 6. jun za kada se očekuje da će se steći uslovi za trke.

Prošle godine otkazan i trčana je samo virtuelna ruta u Kini, a ovogodišnji, 34. po redu bio je zakazan za 16. maj. Međutim kako krizni štab republike Srbije još uvek nije ublažio mere protiv suzbijanja koronavirusa, Beogradski maraton je bio prinuđen da ovu manifestaciju pomeri za koju nedelju kasnije, tačnije za 6. jun.

Drage učesnice i dragi učesnici 34. Beogradskog maratona, obaveštavamo vas da će ovogodišnje izdanje maratona biti održano 6. juna. S obzirom na aktuelnu situaciju s pandemijom kovid-19 u Srbiji, odnosno da smo iz vanredne situacije prešli u povoljniju fazu borbe sa ovim virusom, očekuje se da će se u novom terminu stvoriti uslovi da na bezbedan i odgovoran način, u skladu sa svim epidemiološkim merama, organizujemo ovogodišnji 34. Beogradski maraton – navodi se u saopštenju.

Beogradski maraton je manifestacija od posebnog značaja za grad Beograd, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić nedavno je najavio da će se sve veće i značajnije manifestacija za srpsku prestonicu ove godine održati za razliku od prošle, sa smanjenim kapacitetima, ali da će ih ove godine biti.

(Atlex.rs)

Scroll to Top