Počinje prelazni rok: Samo 5 dana za promenu kluba!

Od 25. oktobra do 22. novembra trajaće ovogodišnji prelazni rok u srpskoj atletici, a atletičari će imati samo pet dana, odnosno do 29. oktobra da podnesu zahtev za promenu sredine.

Kao i do sad i ovaj prelazni rok sastoji se iz četiri faze: 0-5. dana atletičar podnosi zahtev za ispisnicu, 8.-12. dana klubovi odgovaraju na zahtev atletičara, 15.-19. dana klubovi podnose zahtev za registraciju novih članova i od 22.-26. dana komisija SAS-a donosi odluku da li je sve papirološki odrađeno kako treba da bi odobrili transfer.

Izuzeti iz ovog roka su maratonci čiji transfer period traje od 22. novembra pa naredne četiri nedelje.

Kako se od ove godine uvodi i nova, trajna, preregistracija atletičara koja takođe počinje 25. oktobra i traje do 31. decembra, svaki atletičar koji ne bude preregistrovan u tom periodu automatski će postati slobodan u izboru novog kluba od 1. januara u bilo kom trenutku.

Ono što je zanimljivo jeste da je dozvoljena registracija i stranih državljanja za domaće klubove.

Prošle godine BAK je u svoje redove doveo olimpijsku iz Irana  Fasini Farzaneh i Emiliju Kusić iz Bosne i Hercegovine i pored mnogo negodovanja ostalih klubova. Međutim od ove godine postoji i poseban obrazac za registraciju atletičara iz drugih država. Pored osnovih podataka u njemu je potrebno navesti broj pasoša, državljanstov i sportsko državljanstvo. U tom obrascu se nalazi i odeljak i za maloletne atletičare koji nemaju srpsko državljanstvo.

Farzaneh Fasihi (Iran), sprint, 60 metara
IV memorijal Mika Švraka 2019. – 21. decembar, 60 metara za devojke Farzaneh Fasihi (Iran), Atletska dvorana, miting u organizaciji AK Top Jump-a; Foto: Atlex

Nova preregistracija omogućiće da baza podataka na platformi Open Track bude u potpunosti popunjenja svim aktivnim atletičarima i klubovima.

Tako će program preko koga se mogu pratiti rezultati uživo postati i platforma sa celokupnom bazom podataka na kojoj će se moći videti spiskovi svih klubova, njihovih atletičara po kategorijama/disciplinama sa svim podacima o pojedincima od personalnih do atletskih sa sve fotografijom.

Takođe u istom periodu svi klubovi moraće da izvrše i preregistraciju samog kluba za novu takmičarsku godinu a naknada za to iznosi 15.000 dinara.

Odluka - Prelazni rok - reg. i prereg. - obnova dozvole za sezonu Registrator SAS Pravilnik o prelasku atletičara-ki iz kluba u klub

(Atlex.rs)

Scroll to Top