Počinje prelazni rok: ”Krčakju” se veliki transferi!

Atletski prelazni rok, ali i registracija klubova za novu sezonu, u Srbiji trajaće od 18. novembra do 15. decembra, a bombastični transferi čekaju ”pred vratima”.

Kao i do sada prelazni rok podeljen je u četiri nedelje, tačnije u četiri faze. Sami atletičari su vezani za prvu fazu, sadašnji klubovi za drugo, za treću novi, dok u poslednjoj fazi zaseda Komisija atletskog saveza Srbije.

U prvoj fazi koja će trajati od 18. do 22. novembra atletičari koji žele da promene sredinu moraju da u tih pet dana podnesu zahtev za ispisnicu iz trenutnog kluba.

Naredne nedelje, od 25.-29. novembra, klubovi su u obavezi da odgovore na ove zahteve, da prihvate ili da odbiju podnesen zahtev.

Lazar Anić je bio jedan od zvezda prelaznog roka 2018. godine

U trećoj fazi koja je u prvoj nedelji decembra (2.-6.) klubovi podnose zahtev za dovođenje novih pojačanja Komisiji za prelazni rok.

Poslednja faza, od 9.-13. decembra, vezana je za Komisiju ASS-a za odobravanje transfera. Oni zasedaju u tih pet dana i donose odluku da li je neki prelazak moguć ili nije.

Problemi kod prelazka mogu da budu novčane nadoknade koje zahteva klub ili koja su prepisana po pravilniku ASS-a, a klubovi se nisu dogovorili oko namirivanja tih obaveza.

Ceo pravilnik o prelasku atletičara iz kluba u klub možete videti ovde.

Asmir Kolašinac i Lazar Anić bili su najveće zvezde prelaznog roka prošle godine

Tada najbolji srpski kuglaš AsmirKolašinac posle nekoliko godina napustio je Partizan kako bi obukao dres BAK-a.

Asmir Kolašinac BAK
Asmir Kolašinac BAK; Foto: Atlex

To je bila bomba prvog dana prelaznog roka. Koji dan kasnije prvi srpski daljaš koji je uspeo da preskoči 8 metara u 21. veku Lazar Anić prešao je iz matičnog kragujevačkog Radničkog u novosadsku Vojvodinu.

Od zvučnih imena klubove su prošle godine promenili Miloš Raović koji je posle kratke epizode u Crvenoj zvezdi se vrato u Humsku 1 i obukao dres Partizana 1945, Marija Stojadinović vratilase iz kragujevačkog Radničkog u matični jagodinski Vožd, Anja i Sara Lukić prešle su iz Novog Beograda u Zvezdu,…

Iako ima nekih naznaka oko atletičara koji bi mogli da budu zvezde ovogodišnjeg prelaznog roka, u javnost nećemo izlaziti sa spekulacijama dok ne dobijemo živu reč od samih aktera transfera.

U ponedeljak se atletska ”pijaca” otvara i tada će možda odmah odjeknuti prva ”bomba”, možda odmah i najveća u ovom prelaznom roku!

(Atlex.rs)

Scroll to Top