Počele reprezentativne pripreme: Bar je centar Evropske atletike, dugoprugaši u Katićima

Reprezentacija Srbije otputovala je u Bar gde će se održati dvonedeljne pripreme, a pored njih tu će biti i atletičari iz Mađarske i Švedske.

Koa i svake godine najbolji atletičari Srbije od 16.-30. aprila odlaze put crnogorskog Bara gde odrađuju poslednje pripreme pred letnju sezonu, a ko đeli može da tamo i otvori sezonu tradicionalnim mitingom 1. maja.

U hotelu Kastelo boraviće 16 seniora, 7 seniorki, 14 juniora i 21 juniorka, te 5 atletičara iz republike Srpske. Ukupno 63 atletičara i 16 trenera, ali svi oni nisu deo reprezentacije već je pojedincima dozvoljeno da u svom trošku borave u ovom hotelu.

Nije to ceo spisak srpske delegacije jer za razliku od prethodnih godina i oni najbolji su u Baru, ali u hotelu Princes koji se nalazi odmah do stadiona, koji u svojim prostorijama ima otvoren i zatvoren bazen, teretanu… Tamo je smešteneo 9 atletičarar i 5 trenera: Marija Vučenović, Anja i Sara Lukić, Milana Tirnanić, Armin Sinančević, Vedran Samac, Strahinja Jovančević, Aleksa i Boško Kijanović te treneri Feđa Kamasi, Dragan Perić, Milorad Jovančević, Stanoje Burlić i Neven Ranić.

Hotel Princes

 

Pored reprezentativaca iz Srbije dolaze i brojni klubovi poput Crve zvezde, Zemuna, Voždovca…

Do sada pripreme su obavili atletičari trenera Slobodana Stojića među kojima je i troskokašica Aleksandrija Mitrović, te trenera kopljaša Nemanje Savkovića među kojima je i Ivana Đurić.
Ono što je zanimljivo da Srbi neće biti jedini koji će se za letnju sezonu 2022. pripremati u ovom primorskom gradu. Mađarski atletičari borave već neko vreme u Baru kao i atletičari iz Švedske.

Najbolji Šveđani u Baru

Iz Švedske dolazi čak 80 atletičara u dve ture zahvaljujući Crnogorskom treneru koji već dugo godina radi tamo Vladi Petroviću.
Oni najbolji dolaze 24. Svi izuzev Monda Duplantisa kao što su Daniel Štal osvajač zlatne Olimpijske medalje u bacanju kugle, Tobias Montler srebrni sa SP u Beogradu u dalju, daljašica Kadi Sagnia bronzana sa dvoranskog Ep prošle godine… boraviće u Baru, a trenutno se u ovom crnogorskom gradu priprema Bianka Salming njihova najbolja višebojka.

Dugoprugaši u Katićima

Najbolji srpski dugoprugaši često menjaju svoju bazu priprema tako su ove godine Ulcinj zamenili Katićima. Isto kao i u Baru pripreme će trajati od 16.-30. aprila.

Na spisku selektora Edina Zukovića je 34 imena od čeka je 16 devojaka i 18 muškarca. a među njima će biti i 5 atletičara sa Kosova i Metohije.

(Atlex.rs)

Scroll to Top