Pazarci dočekali Bibića: Gužva mališana za fotografisanje sa bronzanim sugrađaninom

Dočekao je Novi Pazar svoju prvu seniorsku atletsku medalju, a kao zahvalnost Elzanu Bibiću za ovaj neverovatan uspeh ovog grada sa juga Srbije organizovan je dočeka ispred zgrade opštine gde se okupilo nekoliko stotina građana.

Lepe slike dolaze iz Novog Pazara u kojima je Elzan Bibić okružen sa mnogo dece koja žele da se fotografišu sa njim, da ga dodirnu, da vide medalju… Bibić je heroj Pazara, a veliki broj ljudi i mališana koji se okupio da ga dočeka pokazuje da je postao i veliki idol svih sugrađana. Za sve to su zasluženi svi dosadašnji uspesi koji su krunisani osvajanjem bronzane medalje na dvoranskom Evropskom prvenstvu na 3000 metara.

Elzan Bibić sa mališanima Novog Pazara
Doček Elzana Bibića u Novom Pazaru nakon osvojene bronze na dvoranskom EP na 3000m – 07.mart 2023.; Foto: Senko Župljanin

Izuzetno mi je drago kad vidim da imam ovoliku podršku. Ovo je ogroman uspeh i nadam se samo podstrek za sledeće velike izazove. Medalja je dokaz da samo treba da se usmerimo ka najvećim takmičenjima, gde su cilj visoki plasmani. Mislim da je ovo samo početak – rekao je Bibić.

Elzan je došao sa trenerom Rifatom Zilkićem i selektorom Edinom Zukovićem koji je i direktor kluba, a dočekao ih je gradonačelnik Pazara Nihat Biševac.

Istorijski rezultat iza kojeg stoje veliki rad i odricanje. Čestitam Bibiću, njegovoj porodici i timu. On je primer sportistima i omladini, a mi smo tu da stvorimo uslove da se snovi ostvare. Nastavićemo da podržavamo sportiste, posebno vrhunske. Oni su najbolji ambasadori grada i države – ocenio je Biševac.

Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara, doček Elzana Bibića
Doček Elzana Bibića u Novom Pazaru nakon osvojene bronze na dvoranskom EP na 3000m – 07.mart 2023. – Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara; Foto: Senko Župljanin

Njegov trener Zilkić je dugo u atletici, mnogo juniorskih medalja sa evropskih i svetskih šampionata je iza njega, ali nikako nije dolazila ta seniorska. Elzan je u svojoj drugoj seniorskoj sezoni uspeo da je osvoji za srpsku atletiku, za trenera, za grad ali i sebe i svoju porodicu. Po rečima Rifata ovo mu je najdraža medalja u karijeri.

Mnogi su mislili da ne možemo da stvorimo seniora za veliku medalju. Radostan sam i ponosan što smo uzeli evropsko odličje, posle toliko državnih i balkanskih rekorda, evropskih i svetskih medalja u mlađim kategorijama. Rezultate smo imali, a sada su tu i medalje – naveo je Ziljkić.

Bronzana medalja Elzana Bibića na zastavi grada Novog Pazara
Doček Elzana Bibića u Novom Pazaru nakon osvojene bronze na dvoranskom EP na 3000m – 07.mart 2023. – medalja na zastavi grada; Foto: Senko Župljanin

Selektor reprezentacije Edin Zuković izrazio je zadovoljstvo nastupom reprezentativaca u Istanbulu.

Najveću radost donela nam je Bibićeva medalja. Obradovala je sve poklonike sporta u Srbiji. Nastavili smo kontinuitet. Srbija je prošle godine osvojila 19 medalja na velikim takmičenjima. Sada smo krenuli sa bronzama Bibića i Ivane Vulete, a malo sreće nedostajalo je Angelini Topić – zaključio je Zuković.

YouTube player

(Atlex.rs)

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template