Ovo je novi kalendar za 2020.: Od 20. juna do 20. septembra po 4 takmičenja SAS-a u svakom mesecu (FOTO)

Najavljeno – učinjeno, Srpski atletski savez 30. aprila objavio je novi kalendar takmičenja za letnju sezonu 2020. koje je nastalo zbog pomeranja svih takmičenja uzrokovano pandemijom koronavirusa i uvođenjem vanrednog stanja u Srbiji, sada su na redu regionalni savezi.

Po novom kalendaru sezona će početi 20. juna sa ekipnim prvenstvom Srbije za mlađe juniore dok će se već sutradan održati državno prvenstvo za mlađe pionire.

Prvo seniorsko takmičenje biće održano već 27. juna, a to će biti prvenstvo Srbije na 10.000 metara na stazi.

Sezona na stadionu se završava 20. septembra finalom Kupa Srbije za juniore, a u svaka od ova tri meseca biće organizovana po četiri takmičenja (kvalifikacije Kupa su istog dana na različitim lokacijama i računali smo ih kao jedno takmičenje).

Prvenstvo Srbije je, kao što je ranije rečeno, 8. i 9. avgusta, Ekipno prvenstvo je pomereno za dve nedelje kasnije, pa će tako umesto planiranog 12. jula ono biti održano 26. jula.

Atletičari Crvene zvezde prvakinje Srbije 2019.
Muška ekipa AK Crvene zvezde ekipni prvakinje Srbije 2019, drugo mesto za Partizan 1945, a treće za Vojvodinu, Ekipno prvenstvo Srbije; Foto: Atlex

Ono što sad preostaji jeste da regionalni savezi na osnovu ovog kalendara usklade svoja takmičenja, što neće biti ni malo lako jer je raspored dosta ”gust”.

Tačni datumi ”Nacionalnog mitinga” nisu dati jer će se oni tek ugovarati, ali je napomenuto da će oni (jedan do tri) biti organizovati između 20. juna i 30. septembra, ali ne vikendima.

Takođe naknadno će biti doneta odluka o Balkanijadama (planinsko trčanje, za juniore, seniore, 10km, mlađe juniore, štafete). Što se tiče maratona njegov datum se nije promenio i ostao je u kalendaru zakazan za 20. septembar i biće održan u Bugarskom gradu Kjustendil, dok će prvenstvo u krosu biti 14. novembra u Vrnjačkoj banji.

Drugi Serbia marathon je pomeren za nedelju dana i umesto 15. biće održan 22. novembra i to će biti prvenstvo Srbije u ovoj disciplini, dok će se ”Beogradski maraton” trčati 18. oktobra.

Ipak će biti održano jedno prvenstvo Evropsko!

Iako su sva velika svetska i Evropska takmičenja odložena i otkazana jedno se ipak još uvek ”drži” u kalendaru. To je EP u krosu.

Datum ovog takmičenja je ostalo ne promenjeno i trebalo bi da se održi 13. decembra u Irskoj u Dablinu.

NOVI KALENDAR

Izmenjen i dopunjen kalendar takmičenja za 2020. godinu

(Atlex.rs)

 

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template