Ova godina je bila kao iz snova za Sinančevića, ali to je sve zagrevanje za 2022.: Uz punu Arenu do novog ”čuda”

Nade srpskih atletičara da će Beograd ponovo biti domaćin velikog takmičenja su se ostvarile i već je krenula blaga euforija među njima, a momak koji je eksplodirao ove godine Armin Sinančević nada se da će biti zdrav do tad i da će i njega pune tribine Arene nositi do neverovatnog rezultata kao mnoge sportiste do sad.

Kada je Beograd bio domaćin Evropskog prvenstva 2017. Armin Sinančević je tek počinjao da trenira atletiku. Samo dve godine kasnije on predstavlja jednog od nosilaca srpske atletike koja će se predstaviti svetu 2022.

– Veoma sam srećan zbog ove sjajne vesti da ćemo biti domaćini Svetskog prvenstva 2022., Srbija to zaslužuje. Želeo bi da se zahvaliti svima koji su se izborili da baš najveće atletsko takmičenje bude u našoj zemlji. Uradili su najveću moguću stvar za sve nas – naglašava Sinančević na početku.

Nekada je atletika prenošena na državnoj televiziji, ali vremena su se promenila međutim, Sinančević smatra da će ovo doprineti popularizaciji atletike u Srbiji i da će još veći broj dece se opredeliti za kraljicu sportova.

Atletika kao kraljica sportova zaslužuje konstantnu medijsku pažnju kao kada se ostvaruju veliki rezultati. Dobijanjem ove  organizacije verujem da će se o atletici još više pisati u godinama pred nama. To je dobro jer mladi moraju više da se bave sportom, a atletika je definitivno najbolji izbor jer te uči mnogim dobrim stvarima i definitivno je najbolji izbor za sve – ističe Sinančević.

Armin Sinančević, finale Svetsko prvenstva u bacanju kugle
Armin Sinančević, finale Svetsko prvenstva u bacanju kugle; Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

Evropsko prvenstvo 2017. je gledao kod kuće u Prijepolju sa svojim prijateljima i porodicom i upravo mu je to motiv da ih ”dovede” 2022. da uživo gledaju atletiku i bodre njega u ispunjenje snova.

Napravio am odličan rezultat u Dohi, ali verujem da kada takmičiš u svojoj državi, pred svojim navijačima da je to nešto posebno. Ne mogu ni da zamislim kako to izgleda kako je kada bacaš pred 20.000 ljudi koji te bodre.

Ipak je Armin naglasio da ima još dosta vremena do tog svetskog i da je najbitnije da bude zdrav i da nastavi sa odličnim treninzima pa će i još bolji rezultati doći.

Ako budem zdrav siguran sam da ću na tom šampionatu biti najspremniji jer se mnogo radujem njemu. Cilj je da se svake sezone pomeri granica ličnog rekorda, a onda u punoj Areni da pokušam da napravim novo čudo – priželjkuje Armin da i njemu pune tribine najveće dvorane na Balkanu donesu sreću kao mnogim drugim sportistima, među kojima je i magični skok Ivane Španović sa EP-a 2017.

Armin Sinančević finalista Svetskog prvenstva

Armin Sinančević finalista Svetskog prvenstva; Foto: /Getty Images/Alexander HassensteinNajveći uspeh u dosadašnjoj karijeri Sinančević je zabeležio na dalekom istoku. Uspeo je da zaseni velika imena i možda nikad jača konkurencija u kugli ga uopšte ne plaši, pogotovo što će tada biti okružen svojim navijačima.

Konkurencija u kugli je svake godine sve jača, ali sam pokazao da umem da se nosim sa njima. Zbog toga se nadam da ću nošen navijačima pokušati da ih sve iznenadim još više nego sad u Dohi. Koliko mogu da bacim… ja se nadam najdalje – zagonetno završava Armin Sinančević.

Do 2022. Srbija će dobiti novu generaciju odličnih kuglaša koju će predvoditi Armin koji je rođen 1996. godine, a pored njega za normu će se boriti dve godine mlađi Veljko Nedeljković i tri godine mlađi Bogdan Zdravković.

Takođe, iako će tada imati 38 godina, Asmir Kolašinac je najavio da će nastaviti sa treniranjem sve do Svetskog prvenstva u Beogradu.

(Atlex.rs)

 

 

Scroll to Top