Otvara se i Atletska dvorana: Seniorima po 7 sati dnevno, a ovo su svi termini

Kako je Vlada republike Srbije odobrila kolektivne treninge u zatvorenom prostoru, Srpski atletski savez (SAS) otvara vrata i Atletske dvorane od petka 15. maja.

Ublažavanje mera sprečavanja širenja pandemije COVID-19, nakon dozvole treniranja na otvorenom bez ograničenja broja sportista, sada je omogućeno i sportovima koji se odvijaju u zatvorenom prostoru da se vrate trenažnim procesima.

Što se tiče atletike to znači da će ponovo moći da se održavaju treninzi u Atletskoj dvorani na Banjici.

SAS je u utorak 12. maja saopštio da će dvorana za treninge raditi u periodu od 15. maja do 15. juna i to za sve atletičare i klubove.

To znači da će se nakon 33 dana atletika u potpunosti vratiti u svoju kuću, nakon što je 11. marta nakon odredbi Vlade bilo zabranjeno odvijati treninge u zatvorenim prostorima. Podsetimo, tada je SAS, nakon konsultacijama sa vrhom države, dozvolio najboljima da ipak odvijaju treninge, ali samo 4 dana kasnije proglašeno je vanredno stanje i definitivno je dvorana bila zaključana za treninge.

Najveća promena u odnosu na redovno radno vreme je što nema vojnih termina pa tako najveći termin imaju i oni kojima najduže traju treninzi – seniori.

Do duše spojeni su seniorski termini sa juniorskim i pionirskim jer zbog lepog vremena čelni ljudi SAS-a veruju da neće biti velikih gužva koje bi prouzrokovale eventualne smetnje u radu.

Dvorana neće raditi vikendom, dok će utorkom i četvrtkom raditi skraćeno.

Radno vreme dvorane u periodu od 15.5.-15.6.:

Ponedeljak/Sreda/Petak (09-19 h)

– 9-10h atletske škole

– 10-17h seniori, juniori, pioniri

– 17-19h atletske škole

Utorak/Četvrtak od 10-16h:

– 10-16h seniori, juniori, pioniri

Podsetimo i kako će atletska sezona izgledati ove godine, kao i kalendar SAS-a za nastavak sezone. U narednih dan-dva očekuje se i zvanični kalendar Atletskog saveza Beograda.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template