Otkazan Beogradski maraton: Ove godine samo virtuelna trka!

Ovogodišnji Beogradski maraton koji je prvobitno trebao da se održi 26. aprila, da bi zbog pandemije koronavirusa bio pomeren za 18. oktobar ipak se neće održati ni u tom terminu saopštili su organizatori.

Iako je broj zaraženih u Srbiji smanjen i smanjuje se, Krizni štab je procenio da postoje veliki bezbedonosni rizici za organizaciju jedne ovakve manifestacija koja okuplja ljude iz celog sveta.

Organizatori su uputili zvanični dopis Kriznom štabu sa predlogom kako bi trka mogla da izgleda, poštujući sve epidemiološke mere, gde bi se trčala samo glavna trka, bez pratećih akcija međutim, predlog nije usvojen.

Drage trkačice, dragi trkači, poštovani partneri i prijatelji, sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da održimo maraton – kaže se u saopštenju Beogradskog maratona.

start 32. Beogradskog maratona 2019.
32. Beogradski maraton atletika, Beograd 14.04.2019. godine; Foto: MN Press

U saopštenju se dalje navodi da su nekoliko meseci ozbiljno i predano radili na pripremi plana realizacije izmenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba, a u cilju zaštite stanovništva od pandemije Kovid-19, i da su bili spremni da pristupe organizaciji događaja na odgovoran način.

Tako će ovogodišnje izdanje Beogradskog maratona ostati samo u vidu virtualne trke koju su trčali stanovnici Kine 26. aprila na svojim odredištima.

Pored Beogradskog otkazan je i 29. Zagrebački maraton koji je trebalo da se održi 11. oktobra.

(Atlex.rs)

Scroll to Top