Osvojeno 44 medalje na najvećim takmičenjima na kojima je učestvovalo nikad više srpskih atletičara: Održan je Stručni savet i podvučena crta na 2023.

Stručni savet Srpskog atletskog saveza održao je sastanak povodom završetka sezone 2023. na kojem je konstatovano da je ovo najuspešnija godina u 75-godišnjem postojanju saveza.

Kako se navodi u saopštenju SAS-a sastanak koji je održan 21. septembra je počet sa pitanjem ’’Da li je ovo najbolja godina srpske atletike?

Dalje se navodi da je osvojena prva seniorska zlatna medalja na Svetskom prvenstvu, a da je pored toga osvojeno čak 44 internacionalne medalje u svim uzrasnim kategorijama na kojima je učestvovao rekordan broj srpskih takmičara.

Ove godine je SAS imao najveći broj učesnika na pomenutim takmičenjima što govori o tome da nije samo kvalitet rezultata prisutan, već i kvantitet koji oslikava stručan strateški pristup razvoju atletike u Srbiji, navodi se u saopštenju saveza.

Pored medalja, SAS je organizovao domaća takmičenja, jedno međunarodno Belgrade meeting u dvorani te 9 predavanja od strane sportskih stručnjaka iz Srbije. Pored toga saradnja sa Švajcarskim trenerom Lorenom Mjuelom je podignuta na viši nivo gde su svi treneri iz cele Srbije imali prilike da uče od jednog od najboljih evropskih trenera za duži i kraći sprint, prepone i štafete.

Stručni savet SAS-a 2023
Stručni savet Srpskog atletskog saveza 2023 – 21. septembar – Branko Bošković, Ivan Ćuk, Vlada Kitanović, Mithat Blagajac (članovi Stručnog saveta / profesori), Mihail Dudaš (sportski direktor), Edin Zuković (selektor), Goran Obradović (predsednik Stručnog saveta,), Danilo Krtinić (predsednik trenerske organizacije); Foto: SAS

Na protekloj sednici, Stručni savet Srpskog atletskog saveta doneo je zaključak da je 2023. godina protekla najuspešnije od svih sezona u 75-godišnjoj istoriji postojanja Atletskog saveza i podržava ideju predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića da se u narednim godinama izgradi nacionalni atletski stadion na teritoriji Beograda, a takođe i da Srpski atletski savez podnese kandidaturu za Evropsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati 2030. godine upravo na nacionalnom stadionu – navodi se u saopštenju SAS-a.

Stručni savet SAS-a čine: Goran Obradović (predsednik Stručnog saveta,) Branko Bošković, Ivan Ćuk, Vlada Kitanović, Mithat Blagajac (članovi Stručnog saveta / profesori), Mihail Dudaš (sportski direktor), Edin Zuković (selektor), Danilo Krtinić (predsednik trenerske organizacije).

(Atlex.rs)

Scroll to Top