Norma Maje Ćirić: Srbija dobila 5. predstavnika za dvoransko SP!

Maja Ćirić istrčala je fantastičnu trku na 400 metara na prvom seniorskom mitingu SAS-a u nedelju 23. januara u Atletskoj dvorani i sa rezultatom 52,86 sekundi ispunila je normu za učešće na dvoranskom prvenstvu Sveta.

Nakon Ivane Vulete, Armina Sinančevića, Asmira Kolašinca i Elzana Bibića normu za učešće na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu od 18.-20. marta 2022. ispunila je i Maja Ćirić na 400 metara i tako postala 5. član srpske delegacije.

Ona je zabeležila fantastičnu trku u nedelju 23. januara na I seniorskom mitingu SAS-a i trku na 400 metara je istrčala za fantastičnih 52,86 sekunde. Da je u odličnoj formi pokazala je i trka na 60 metara koja se odigrala pola sata pre njene glavne discipline u kojoj je zabeležila lični rekord od 7,51 sekunde.

Koliko je ovo dobar rezultat na 400 metara govori i podatak da je to za svega 8 stotinki sporije od državnog rekorda Srbije koji je u vlasništvu Ćirićeve koji je trčala pre četiri godine. Ovo je ujedno i drugi najbolji rezultat svih vremena u našoj državi u ovoj disciplini.

(Atlex.rs)

Scroll to Top