Najbolji svetski atletičari dolaze u Srbiju: Beograd je domaćin Svetskog prvenstva 2022.!

Od 11. do 13.marta 2022. Beograd će biti centar sveta jer će se najbolji atletičari planete takmičiti u srpskoj prestoniu, u Areni, za titulu najboljih, odlučeno je upravo u Monaku.

Pet godina posle Evropskog dvoranskog prvenstva Srbija i Beograd dobili su poverenje da organizuju još veći atletski događaj – Svetsko dvoransko prvenstvo 2022. godine što će biti najveći sportski događaj svih vremena u Srbiji.

Na kongresu u Monaku doneta je odluka da Beograd i Arena budu domaćini najboljih svetskih atletičara 2022.

Nakon dugih i temeljnih pripremanja, koja su trajala gotovo godinu i po dana, srpska delegacija je sa velikim uspehom prezentovala bordu Svetske atletike projekat ”Belgrade 2022”.

Tim koji je predstavljao Srbiju je:

  • Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda,
  • Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije,
  • Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije,
  • Predrag Momirović, menadžer Atletskog saveza Srbije,
  • Biljana Daničić, koordinator projekta SP 2022,
  • Ana Srejić, marketing menadžer ASS,
  • Katarina Branković, PR menadžer ASS.
Srbija organizator Svetskog dvoranskog prvenstva
Biljana Daničić, Slobodan Branković, Veselin Jevrosimović, Goran Vesić, Katarina Branković, Predrag Momirović i Ana Srejić; Foto: ASS

Ovo će biti najveći sportski događaj u istoriji Srbije. Nikada do sada naša država nije organizovala Svetski šampionat u bilo kom sportu, kada govorimo o profesionalnom sportu.

Beograd se već godinama svetu prezentuje kao sjajno mesto za najveće manifestacije i da je organizacija uvek na najvišem nivou, a to su pokazali i čelnici Atletskog saveza Srbije organizujući Evropsko prvenstvo u krosu, dvoransko EP i gotovo sva veća takmičenja u regionu.

ASS je imao i jaku podršku države i grada Beograda tako da se ovo može smatrati pobedom cele (sportske) Srbije.

U martu 2022. u Beograd će doći veliki broj atletičara iz celog sveta i tom prilikom će sigurno biti postavljen još jedan rekord, onaj po broju zemalja učesnica.

(Atlex.rs)

 

Scroll to Top