Na EP u Beogradu Ivana Španović je trebala da učestvuje u još jednoj disciplini: Ovo je bio ”tajni” plan koji je tada bio rizičan, ali će se sigurno uskoro ostvariti

U razgovoru za Evropsku atletiku (EA) Ivana Španović je otkrila detalj koji niko do sada nije znao, a to je da je na dvoranskom prvenstvu Evrope u Beogradu 2017. pored skoka udalj trebala da nastupi u još jednoj disciplini.

Nakon priče o njenom nasleđu kada završi karijeru, Ivanina je koleginici daljašici Džasmin Sojers otkrila, u razgovoru za EA, i koja joj je omiljena disciplina pored dalja i u kojoj će sigurno uskoro ponovo nastupiti.

Državna rekorderka Srbije na 60 metara, ne samo da je dala odgovor na ovo pitanje nego je objavila i jednu ekskluzivu – da je na EP u Beogradu 2017. trebala da učestvuje u još jednoj disciplini – troskoku!

– Ovo prvi put kažem. Ideja za Beograd 2017 bila je da isprobam troskok, zajedno sa skokom udalj. Sviđaju mi se treninzi za troskok i idu mi prilično dobro, ali postoji veliki rizik od povrede, pa ga ostavljam po strani – rekla je Ivana.

Iako se tad nije oprobala u troskoku, najbolja Srpska atletičarka kaže da ćemo je sigurno videti makar na jednom takmičenju i u ovoj disciplini.

Pre nego što završim karijeru, voleo bih da isprobam troskok.

Treba podsetiti da su ljubitelji atletike u Srbiji imali prilike da vide Ivanu u ovoj disciplini 2014. na finalu Kupa Srbije koje je bilo održano na Marakani u Beogradu (poslednjem atletskom takmičenju na ovom stadionu).

Ivana Španović, Finale Kupa Srbije 2014., Marakana
Finale Kupa Srbije 2014., stadion Marakana (Beograd) – 14. jun, Ivana Španović, troskok; Foto: Atlex

(Atlex.rs)

Scroll to Top