Miloš Raović otišao iz Partizana i obnovio saradnju sa nekadašnjim trenerom koji ga je odveo na Evropsko prvenstvo

Nakon svega godinu dana Miloš Raović je rešio da napusti Partizan 1945 i da se ponovo vrati u Crvenu zvezdu gde će ponovo raditi po programu Miloša Salaškog.

Potraga za trenerom naterala je Raovića da u pet sezona dva puta Partizan zameni Zvezdom.

Prvo je 2016. iz Partizana prešao u redove crveno-belih zbog trenera Miloša Salaškog, da bi po njegovom odlasku u Ameriku 2018. otišao u Partizan 1945 gde je ove sezone sarađivao sa Stanojem Burlićem.

Međutim rešio je da se vrati u Zvezdu, a deo zasluge za to ima i Miloš Salaški, inače novi trener AK Top Jump-a.

Odlazak Tamare i Miloša Salaškog u Ameriku pogodio je sve nas koji smo tada činili tu grupu. Iskreno u tom trenutku nisam znao šta da radim i otvorila se mogućnost da sarađujem sa Canetom (Stanoje Burlić) koji je i tada imao odlične rezultate sa braćom Kijanović (Boško je 400-metraš isto kao i Raović). Kako sam sa Salašem (Milošem Salaškim) u svakodnevnom kontaktu zaključili smo da je najbolje da se vratim u Crvenu zvezdu – rekao je Raović na početku razgovora za naš portal.

Miloš Raović u Crvenoj zvezdi
Atletska dvorana 30.11.2019., Miloš Raović vratio se u Crvenu zvezdu nakon godinu dana boravka u Partizanu 1945; Foto: Atlex

Jedan od razloga povratka u crveno belo jato bila je štafeta za koju smatra da može da beleži odlične rezultate.

Zvezda ima odlične 400-metraše i ta štafeta može da napravi odlične rezultate. Tu su Miloš Marković, Marko Jevremović, Marko Vozab koji odlično može da trči i 400 metara iako mu je 800 primarna disciplina itd. Mislim da nas četvorica možemo da beležimo odlična vremena na ekipnim takmičenjima, ali i na svim ostalim – smatra Raović.

Kako se bračni par Salaški prošlog leta preselio u Ameriku Miloš Raović se i ovog prelaznog roka našao u nedoumici oko nastavka karijere. Ostali članovi grupe su ostali u Zvezdi i snalazili su se na razne načine, ali sve po trening planu Miloša Salaškog.

Nakon priče sa nekadašnjim trenerom i videvši da su članovi bivše grupe nastavili da beleže dobre rezultate i posle njegovog odlaska na drugi kontinent, Raović je rešio da ponovo radi treninge pod njegovom ”dirigentskom palicom”.

Miloš Raović i Miloš Marković, štafeta 4x400 metara AK Crvena zvezda
Kup Beograda 2018., štafeta 4×400 metara, Miloš Raović i Miloš Marković, AK Crvena zvezda; Foto: Atlex

Iako Miloš Salaški nije fizički prisutan u svakodnevnom je kontaktu sa svojim atletičarima, nekada čak i više puta dnevno. Gledajući rezultate moji drugova koji su odlučili da rade tako na daljinu sa njim uvideo sam da nije to toliko strašna stvar kada radite sa takvim trenerom kao što je on – ističe Raović.

Povratnik u Crvenu zvezdu je u svom prvom mandatu na Marakani oživeo karijeru koja je neko vreme bila u stagnaciji.

Nakon odlično odraženih priprema Raović je 28. januara 2017. istrčao trku života u dvorani na 400 metara kada je u Beču istrčao lični rekord od 47,31 sekunde što je bio rezultat koji mu je obezbedio normu za učešće na dvoranskom prvenstvu Evrope u Beogradu.

Rado se sećam tog perioda jer je uspeo da probudi nešto u meni da istrčim tako dobro tu trku. Nažalost neposredno pred taj šampionat u Beogradu zadesila me je povreda. Brzo smo pronašli hemiju i odlično smo radili zbog toga se radujem povratku u Zvezdu i ponovnim radom sa Salaškim.  Nadam se da ću biti zdrav i da ću uspeti ponovo da trčim na nivou ličnih rekorda – zaključio je Miloš Raović.

(Atlex.rs)

Scroll to Top