Ko je najbrže dete u Srbiji: Finale Brzinom do zvezda okupiće 400 dece iz cele države, a najbolji dobijaju veoma vredne nagrade!

Veliko finale osmog ciklusa Brzinom do zvezda (BDZ) održaće se 21. juna na stadionu kod Atletske dvorane i odgovoriće nam na pitanje ko su najbrži dečak i devojčica u Srbiji.

Nakon 40 realizovanih manifestacija, gde su kroz brzinske izazove po školama, halama, parkovima, trgovima, atletskim stadionima odabrana najbrža deca iz 52 grada širom Srbije, Srpski atletski savez biće domaćin završne manifestacije 8. ciklusa Jetel Brzinom do zvezda gde će odabrati najbržeg dečaka i devojčicu Srbije za ovu školsku godinu.

U velikom finalu trčaće se 50 metara i sve će biti mereno elektronski. Učestvovaće 400 dece koji će biti raspoređeni u 34 grupe po 6. U sledeći krug ulazi po 16 najbržih (po rezultatu, ne po plasmanu) koji su time obezbedili sebi učešće na 6. Jetel atletskom kampu, a nakon polufinalnih trka (dve grupe po osam), na osnovu vremena, znaće se i po 8 finalista.

Brzinom do zvezda - finalisti 2021, devojčice
Finale 7. ciklusa Brzinom do zvezda 2021. – 18. jun, stadion Partizana (JNA), finaliskinje; Foto: Atlex

Kvalifikacije počinju u 16 časova i odmah po završetku biće održano i polufinale. To će sve trajati do 18:30 kada će prošlogodišnji finalisti ponovo stati na crtu i trkati se da se vidi ko je koliko napredovao. Svi prisutni imaće potom priliku da uživo vide najbrže ljude Srbije jer će se od 19 časova održati seniorska trka na 60 metara najbržih sprintera i sprinterki naše države.

To će biti uvod za veliko finale, ali i najava za predstojećeg prvenstvo Srbije koje je na program 25. i 26. juna u Kruševcu.

Finalna trka 8. ciklusa BDZ-a na programu je od 19:15 kada će osam najbržih devojčica, a potom i osam najbržih dečaka trčati za titulu najbržeg deteta u Srbiji.

Pored samog takmičenja prijatelji projekta (kompanije Yettel, Revita, Teue Story, VODAVODA, Beogradska asocijacija za školski sport, Crveni krst Užica) pripremili su veliki broj iznenađena u vidu različitih radionica i izazova gde će deci biti upriličeno jedno poludnevno uživanje u aranžmanu srpske kraljice sportova.

Za najbrže su spremni vredni pokloni u vidu novog mobilnog telefona, vaučer za sedmodnevno letovanje u Grčkoj sa porodicom, vaučer za plazma TV za školu, vaučer za sedmodnevni kamp BDZ i vaučer za učiteljicu (mobilni telefon).

Svi ostali finalisti dobiće paket kompanije Jetel, vaučer za sedmodnevni kamp BDZ kao i robne nagrade kompanije True Story.

Brzinom do zvezda - finalisti 2021, dečaci
Finale 7. ciklusa Brzinom do zvezda 2021. – 18. jun, stadion Partizana (JNA), finalisti; Foto: Atlex

Okvirni protokol događaja:

15:15-15:45  – Ceremonija otvaranja (atletska dvorana)
16:01-18:25  – Početak kvalifikacionih trka na otvorenom (uz igru druženje i zabovu na poligonima i radionicama )
18:30 – trka ’’Finalista VII ciklusa Yettel Brzinom do zvezda’’ (2 trke )
19:00 – trka izazova na 60m – najboljih srpskih atletičara i atletičarki za decu Srbije
(shodno prijavi i obavezama, nastupiće 6 najboljih atletičara i 6 atletičarki koji budu mogili da se odazovu ovom izazovu)
19:15 – FINALE VIII ciklusa Yettel Brzinom do zvezda (2 trke) – 8 dečaka i 8 devojčica
19:20 – podela vrednih nagrada najuspešnijim učesnicima (16 dečaka i 16 devojčica) VIII ciklusa Yettel Brzinom do zvezda

(Atlex.rs)

Scroll to Top