Jevrosimović i Šarčević potpisali istorijski ugovor za srpsku decu: Za dve godine atletika će postati normalna stvar u školama!

U utorak u prepodnevnim časovima ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović potpisali su ugovor o saradnji po kojem će atletika postati izborni predmet u osnovnim školama.

Ono što je najavljeno sada je i realizovano i postalo je zvanično da će se od prvog septembra 2020. godine u svim školama u Srbiji uvesti izborni predmet atletika za učenike od prvog do četvrtog razreda.

U prostorijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas je potpisan protokol o saradnji između pomenute institucije, Atletskog saveza Srbije i stručnog sportskog udruženja “Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta”.

Ugovor je potpisao Ministar prosvete, Mladen Šarčević, predsednik ASS, Veselin Jevrosimović i predsednik sportskog udruženja, dr Miroslav Marković.

Ugovor o ulasku atletike u osnovne škole, Stošić, Jevrosimović, Branković, ministar Šarčević
Potpisan ugovor o sardanji ministarstva prosvete i ASS-a o ulaskuatletike u osnovne škole Srbije, Milan Stošić, Veselin Jevrosimović, Slobodan Branković i ministar Mladen Šarčevi; Foto: Telegraf/Nikola Tomić

Deca u celoj Srbiji će biti upoznata sa atletskim disciplinama i biće im omogućeno da na inovativan način otkriju sprint, izdržljivost u trčanju, skakanje, bacanje…

Atletske igre pružiće deci i učenicima mogućnost da iskoriste prednosti bavljenja sportom i time doprinesu razvijanju zdravih životnih stilova, svesti o važnosti sopstvenog zdravlja.

Plan je da ovaj program zaživi do Svetskog prvenstva u dvorani 2022.godine. Nastavnici fizičke kulture proći će obuku  kako bi se ovaj projekat što bolje realizovao.

Potpisan dokument možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top