Jevrosimović i Šarčević potpisali istorijski ugovor za srpsku decu: Za dve godine atletika će postati normalna stvar u školama!

U utorak u prepodnevnim časovima ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović potpisali su ugovor o saradnji po kojem će atletika postati izborni predmet u osnovnim školama.

Ono što je najavljeno sada je i realizovano i postalo je zvanično da će se od prvog septembra 2020. godine u svim školama u Srbiji uvesti izborni predmet atletika za učenike od prvog do četvrtog razreda.

U prostorijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas je potpisan protokol o saradnji između pomenute institucije, Atletskog saveza Srbije i stručnog sportskog udruženja “Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta”.

Ugovor je potpisao Ministar prosvete, Mladen Šarčević, predsednik ASS, Veselin Jevrosimović i predsednik sportskog udruženja, dr Miroslav Marković.

Ugovor o ulasku atletike u osnovne škole, Stošić, Jevrosimović, Branković, ministar Šarčević
Potpisan ugovor o sardanji ministarstva prosvete i ASS-a o ulaskuatletike u osnovne škole Srbije, Milan Stošić, Veselin Jevrosimović, Slobodan Branković i ministar Mladen Šarčevi; Foto: Telegraf/Nikola Tomić

Deca u celoj Srbiji će biti upoznata sa atletskim disciplinama i biće im omogućeno da na inovativan način otkriju sprint, izdržljivost u trčanju, skakanje, bacanje…

Atletske igre pružiće deci i učenicima mogućnost da iskoriste prednosti bavljenja sportom i time doprinesu razvijanju zdravih životnih stilova, svesti o važnosti sopstvenog zdravlja.

Plan je da ovaj program zaživi do Svetskog prvenstva u dvorani 2022.godine. Nastavnici fizičke kulture proći će obuku  kako bi se ovaj projekat što bolje realizovao.

Potpisan dokument možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

June 2023
No event found!
Load More

Edit Template