Iz Amerike u Zvezdu: Zamena za sestre Lukić pronađena ”preko bare”!

Atletski klub Crvena zvezda uspeo je da pronađe zamenu za Anju i Saru Lukić u Sjedinjenim Američkim državama i to u jednoj osobi – Tijani Antić.

Iako je prelazni rok završen Antićeva već pet godina nema nastup ni za jedan srpski klub i kao takva u bilo kom trenutku može da se preregistruje za drugu ekipu.

Ona zvanično dolazi iz zrenjaninskog Proletera, ali je gotovo celu karijeru provela u Novom Beogradu i u radu sa trenerom Mirjanom Stojanović sve dok nije otišla na studije u SAD. Primarna disciplina su joj prepone, ali joj podjednako dobro idu i skok udalj i troskok.

Pre odlaska na koledž nastupila je jednu sezonu za Proleter iz Zrenjanina u čuvenoj ženskoj ekipi koja je na ekipnom prvenstvu Srbije 2015. zauzela drugo mesto.

Tokom studija uspela je da popravi lične rekorde na 100 metara sa preponama na 14,20 sekundi, na 60 metara sa preponama na 8,87 sekundi te u troskoku na 12,46 metara dok dalj nije skakala.

Tijana Antić, troskok
Finale Kupa Srbije 2014., Marakana, Beograd – 14. jun, troskok, Tijana Antić (AK Novi Beograd); Foto: Atlex

Do završetka studija ostao joj je još jedan semestar mastera, ali zbog pandemije koronavirusa u Srbiji je od letos i ne zna se kada će joj ponovo biti omogućen povratak u Ameriku na završavanje školovanja.

Zbog toga se nakon pet godina otvorila mogućnost da se ponovo takmiči u Srbiji, a kako se radi o polivalentnoj atletičarki koja može da pokrije više disciplina, upravo one deficitarne nastale odlaskom sestara Lukić, Crvena zvezda je iskoristila tu priliku i privolela ju je u svoje redove.

Antićeva se nada da bi u januaru mogla da se vrati u SAD, ali ako joj novi pokušaj ponovo ne uspe, upisaće prve nastupe u crveno-belom dresu, ali i u Atletskoj dvorani u Beogradu.

Očekuje se da debituje na Novogodišnjem mitingu Crvene zvezde 26. decembra. Tako će po treći put zajedno deliti klupske boje sa Katarinom Sirmić sa kojom je činila sjajnu ekipu Proletera iz Zrenjanina 2015., a još ranije odličnu juniorsku ekipe Novog Beograda.

(Atlex.rs)

Scroll to Top