Ivana Španović povređena! Svetsko prvenstvo pod znakom pitanja! (FOTO, VIDEO)

Na ISTAF mitingu u Berlin Ivana Španović doživela je težu zbog koje je morala da joj se ukaže povreda. Svetsko prvenstvo je za manje od mesec dana a nastup naše najbolje atletičarke je doveden u pitanje.

Kao generalnu probu pred finale Dijamantske lige Španovićeva je takmičila na jednom od najjačih evropskih mitinga ISTAF-u koji spada u red Klasik evropskih mitinga.

Međutim desilo ono najgore, u petoj seriji došlo je do povrede. U toku zaleta Ivana je posle nekoliko koraka napravila bolnu grimasu i samo je odskakutala do jame. Odmah je bilo jasno da je nešto ozbiljno. Stradala je zadnja loža desne noge. Suze na licu srpske šampionke govori da je bol veliki.

Odmah je sa stadiona otišla na pregled, ali pravo stanje ovakvih povreda zna se tek posle 48 sati. Ako je došlo do pucanje lože sezona sa Ivanu je završena. U koliko je došlo samo do blagog istegnuća sledi joj pauza od minimum dve nedelje.

To praktično znači da Španovićeva sigurno neće moći da odbrani trofej Dijamantske lige, a i učešće na svetskom prvenstvu je pod znakom pitanja. Definitivno sezona za zaborav najbolje atletičarke Srbije.

Ivana je povredila zadnju ložu desne noge kada je trčala zalet u poslednjoj seriji, i to najverovatnije znači da Ivana neće nastupati na Svetskom prvestvu u Dohi koje se održava za mesec dana. Odmah po povratku u Srbiju ćemo obaviti sve preglede i snimanja i više saznati o ozbiljnosti povrede – rekao je Obradović

Što se samog takmičenja tiče. U prvom skoku zabeležila je daljinu od 6,57m koji joj je na kraju bio najduži od tri ispravna. U drugoj seriji je zabeležila mali prestup a skok je išao na 6,80m. Međutim u petoj seriji dolazi do povrede zadnje lože i biva prinuđena da završi takmičenje.

https://www.youtube.com/watch?v=uXbNupdf9Eo&t=10s

(Atlex.rs)

Scroll to Top