I Sinančević odlazi iz Zvezde: Nakon Pančeva, Surčin ponudio bolje uslove i uzeo crveno-belima olimpijca i kapitena muške ekipe!

Doveden kao kapitalac, najveće pojačanje u novijoj istoriji kluba, iako veoma mlad, finalista Svetskog prvenstva u kugli, budući olimpijac, neko ko će da nositi Crvenu zvezdu u narednoj deceniji… nakon svega 4 godine Armin Sinančević napušta Marakanu i prelazi u Jedinstvo iz Surčina?!

Od najjače ekipe u Srbiji i ekipe koju je samo sporna sudijska odluka sprečila da u Kupu šampiona uđe u viši rang, Crvena zvezda je došla do toga da ne može ni da zadrži, a ni da dovede atletičara u klub.

Izuzev dece, koje je sve više, seniorska ekipa se rasipa i imaće ljudi iz kluba problem da naprave kompetentnu ekipu za Ekipno prvenstvo, koje ima samo 11 disciplina, ukoliko nisu uspeli da obezbede dolazak nekog kvalitetnog seniora.

Armin Sinančević, Crvena zvezda 23
Specijalno dizajniran dres Crvene zvezde za Armina Sinančevića sa brojem 23, Dvoranasko prvenstvo Srbije 1.2.2020., bacanje kugle; Foto: Atlex

Nakon što je kapiten ženske ekipe Milana Tirnanić predala zahtev za napuštanje kluba kako bi prešla u Panoniju iz Pančeva, koja joj je očito ponudila bolje uslove, isto to je učinio i kapiten muške ekipe Armin Sinančević koji će, po svemu sudeći, dobiti bolje uslove od Jedinstva iz Surčina.

Istina je da će u Surčinu biti izgrađen nacionalni atletski stadion, ali će on biti gotov tek krajem 2026., ali očito da je uprava Jedinstva iz Surčinu znala kako da ispregovara sa jednim od najboljih atletičara u istoriji Srbije.

Možda se ovakva situacija mogla i  naslutiti jer već drugu godinu zaredom kapiten nije nastupio na Ekipnom prvenstvu Srbije, jedinom takmičenju koje je bitno za klub. Već se tu možda moglo naslutiti da na relaciji Sinančević-Zvezda nešto ne funkcioniše i da je rastanak blizu. To je iskoristilo Jedinstvo koje će dobiti atletičara sa reputacijom, svetskom reputacijom, o kojem verovatno nisu mogli ni da sanjaju da će ikada obući njihov dres

Armin Sinančević, Godišnja dodela nagrada AK Crvena zvezda
Armin Sinančević sa sportskim direktorom Crvene zvezde Stevanom Grujićem – 18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda; Foto: Atlex

Iako je već postala tradicija da najbolji svake godine napuste Ljutice Bogdana (Miloš Marković, Jovana Mićić, Anja Lukić, Miloš Raović…), ova dva odlaska ipak predstavljaju najveći udarac do sada jer se radi od standardnim reprezentativcima na najvećoj sceni. Milana je redovni učesnik evropskih prvenstava i neko ko će sledeće godine napasti državni rekord na 100 metara, dok je Armin olimpijac, redovni učesnik i svetskih šampionata, državni rekorder, najbolji atletičar Srbije…

Od kada je Sinančević pojačao Crvenu zvezdu mogu se istaći dolasci samo Ivane Đurić (bacanje koplja), te mladih Mine Amidžić (bacanje kladiva) i Natalije Grujić (1500m/3000m), a najveće pojačanje je dolazak Marije Bukvić, najbolje mlađe seniorke Srbije za 2022. godinu.

Marija Bukvić, Ekipno prvenstvo Srbije 2022
Ekipno prvenstvo Srbije 2022, Sremskas Mitrovica – 03. septembar – Marija Bukvić (Crvena zvezda), 100m prepone; Foto: Atlex

Tačni razlozi i šta su Tirnanićeva i Sinančević dobili od novih klubova se ne zna, ali se zna da je Zvezda u nikad goroj finansijskoj situaciji, da je račun blokiran već više od godinu dana, da su uslovi na Marakani nepromenjeno loši… Jedina stvar koja ide na ruku Zvezdi je sve veći broj dece koji je toliki da je više nemoguće upisati dete u atletsku školu crveno-belih.

Međutim postavlja se pitanje da li najtrofejnijem srpskom i jugoslovenskom atletskom klubu, sa najvećom reputacijom u regionu, veliki broj dece u atletskoj školi je nešto čemu se teži, što je cilj kluba i što treba isticati kao uspeh?!

Ostaje da se vidi da li je rukovodstvo Crvene zvezde u poslednjim trenucima prelaznog roka ”izvuku keca iz rukava” i hoće li uspeti da izvuče klub iz situacije u kojoj se trenutno nalazi i teške finansijske situacije zbog koje im je račun blokiran ili je vreme za promene nakon 10 godina.

(Atlex.rs)

Scroll to Top