Gde je Bibić? Hitno po drugi put operisan nakon jakih bolova: Povratak možda tek za mesec dana?!

U 2021. Elzana Bibića nema na takmičenjima, kao da je otišao u ilegalu u kojoj se priprema za Olimpijske igre međutim, zdravstveni problemi, prvo operacija slepog creva početkom godine a onda i nova operacija ovog utorka odvojiće ga možda i od ovog cilja ove sezone. 

Trebao je atletičar Novog Pazara da trči na prvoj Balkanskoj novogodišnjoj trci u Bugarskoj zajedno sa Oliverom Jevtić, ali je u poslednjem trenutku otkazao svoj nastup zbog zdravstvenih problema. Hitno je iz Praveca otišao u Novi Pazar gde je iste večeri operisao slepo crevo.

Oporavak je bio duži od planiranog i tek 22. februara se Bibić vratio treninzima. Bilo je priče da će trčati na prvenstvu Evrope, ali se ipak odustalo od toga kako bi se lagano vratio treninzima i natenane pripremio za Olimpijske igre.

Otputovao je 8. marta u Antaliju na pripreme, ali nakon nešto više od mesec dana od povratka treninzima javio se novi veliki problem ovog utorka.

– Prošlog utorka je padala kiša jedini put tokom treninga u Antaliji. Zato sam mu rekao da trening od sedam kilometara uradi na pokretnoj traci. Učinio je tako i posle treninga mi se požalio da ga boli stomak. Dao sam mu lek protiv bolova i otišao je u sobu da se odmori. Obišao sam ga ubrzo i video da su počeli da ga muče ozbiljniji bolovi – počeo je razgovor Rifat Zilkić za Sportski Žurnal.

Rifat Zilkić i Elzan Bibić, dvoransko prvenstvo Srbije 2020
Dvoransko prvenstvo Srbije 2020., Elzan Bibić prvak Srbije na 3000m/1500m sa trenerom Rifatom Zilkićem; Foto: Atlex

U tri meseca dva puta se Elzan hvatao za stomak sa velikim bolovima tako da ovog puta nije bilo oklevanja i automatski je prebačen u lokalnu privatnu bolnicu. Tamo mu je urađena magnetna rezonanca i ubrzo je otkriven problem sa crevima nakon čega je odmah i operisan.

– Problem je bio sa crevima. Nisam siguran koji je tačan naziv pa ne bih da iznosim neke netačnosti. Važno je da ga je hitno operisao njihov vrhunski hirurg. Kroz šest sati je hodao, mada je imao 36 kopči. Sutradan već je počeo da jede i pije proteinske sokove – ispričao je Zilkić.

Tri dana je boravio u bolnici, a u subotu se vratio za Srbiju gde ga je odmah pregledao doktor reprezentacije Dr Nikola Čikiriz na VMA koji mu je skinuo konce i savetovao da miruje oko mesec dana.

Zilkić je posebno naglasio odličnu uslugu u bolnici u Antaliji koja im je maksimalno izašla u susret.

– Agencija preko koje smo išli ima s njima ugovor. Ja sam boravio dva dana u bolnici, nisam se vraćao u hotel. Spavao sam doslovno tamo. Nisu mi ništa naplatili, samo operaciju.

Elzan Bibić, šampion Srbije 2020. na 3000 metara
Elzan Bibić, dvoranski šampion Srbije 2020. na 3000 metara, dvoransko prvenstvo Srbije 2.2.2020.; Foto: Atlex

Uslovi za rad u Antaliji su bili savršeni kao i vreme koje ih je pratilo sve vreme. Bibić i Zilkić su bili oduševljeni stazama i stadionima u blizini hotela gde su bili smešteni, a plan je bio da se pripreme nastave u Francuskoj dok bi prva trka bila sredinom maja.

– Sredinom maja je, po dogovoru s menadžerom, trebalo da krene s trkama. Sve smo bili isplanirali. U subotu je trebalo da napravi glavni trening, da vidimo dokle smo došli, ali…

Međutim neodustaju od sezone i odlaska na Igre uprkos svim problemima.

– Ne odustajemo od sezone. Ne znam šta možemo da izvučemo iz nje, ali se ne predajemo – zaključio je Zilkić.

(Atlex.rs)

Scroll to Top