Epilog sukoba u Partizanu: Kijanovići u BAK-u, Mirjana Stojanović sa grupom u Zvezdi, Raović se vraća

Nakon skoro mesec dana i mnogo bure dve suprotstavljene strane u Partizanu 1945 konačan epilog je poznat – skoro svi atletičari i treneri napustili su klub i promenili su sredine.

Iako je prelazni rok završen atletičari koji su prošle sezone nastupali za Partizana 1945 nisu bili preregistrovani, tako da su iskoristili to što nisu bili prijavljeni ni za jedan klub za novu sezonu pa su tako treneri krenuli da traže ”uhlebljenje” za sebe i svoje pulene.

BAK nova kuća Burlićevoj i Šapićevoj grupi

Nove promene u srpskoj atletici biće viđene već u subotu 11. januara na Prvenstvu Beograda za juniore kada će dojučerašnji atletičari Partizana 1945 koje treniraju Stanoje Burlić Cane i Darko Šapić obući nove dresove BAK-a.

Možda najbolji pojedinci najboljeg kluba u Srbiji u 2019. godini braća Kijanović Aleksa i Boško svoj debi za novi klub imaće već u nedelju 12. januara na mitingu u Novom Sadu.

Boško i Aleksa Kijanović
Novi atletičari BAK-a, Boško i Aleksa Kijanović; Foto: Atlex

Burlić i Šapić su se pred kraj prošle godine dogovorili za prelazak u BAK sa rukovodstvom kluba na čijem je čelu proslavljena srpska motkašica Slavica Momirović.

Tako će cela njihova grupa koja broji oko 30, 40 atletičara, u kojima ima i državnih rekordera, osvajača brojnih medalja u svim uzrasnim kategorijama postati novi članovi kluba sa stare Karaburme.

Iako je BAK prvobitno pri osnivanju krenuo sa radom isključivo sa najmlađima, godinama se razvijao, rastao pa tako sad u svojim redovima imaju Asmira Kolašinca koji je u njihovom dresu bacio novi dvoranski rekord Srbije u kugli, tu je i Luka Trgovčević sjajni preponaš koji je prošle godine debitovao za Srbiju.

Sada sa braćom Kijanović, Milošem Grujićem, Lenom Lončarević, Aleksom Sekulićem, Katarina Vreta… BAK se penje na novi nivo.

Mirjana Stojanović sa grupom u Crvenoj zvezdi

Atletika je ”kraljica sportova”, neki bi rekli i više od sporta, sport u kome su bitne klupske boje, ali ipak je najvažniji trener sa kojim radiš i uslovi koje imaš kako bi došao do najboljih rezultata.

Mirjana Stojanović sa svojom grupom
Mirjana Stojanović sa delom svoje grupe; Foto: privatna arhiva

Vođena time Mirjana Stojanović je rešila da se priključi Crvenoj zvezdi, klubu u kojem još nije radila, ali sa kojim je uvek imala dobre odnose.

Tako će put Marakane iz Humske 1 krenuti veliki broj reprezentativaca iz svih uzrasnih kategorija. Među njima su i neki povratnici koji su upravo zbog trenera pre nekoliko godina morali da napuste Zvezdu i da odu sa njim u Partizan.

Katarina Sirmić
Katarina Sirmić jedna od najbržih devojaka u Srbiji u poslednjih 10-ak godina obućiće napokon dres Zvezde; Foto: Atlex

Tako je pristupnicu sa crveno-belima potpisalo više od 30 novih atletičara među kojima su seniorski reprezentativci Katarina Sirmić, Ivan Marković, Katarina Ilić, Sergej Savić… ali i veoma uspešni reprezentativci u mlađim kategorijama poput Tijane Japundžić, Tamare Vuletić, Katarine Milosavljević, Stefana Mihajlova, Miodraga Tresovića, Marka Tasića

U ovom ”paketu” trebalo bi da bude i Miloš Raović. Nakon problema sa papirologijom kada mu je povratak u Zvezdu propao, nekadašnji pulen Miloša Salaškog bi ipak na kraju trebalo da ponovo obuče dres Crvene zvezde.

Ovim transferima šampion Srbije i učesnik Kupu šampiona će dodatno pojačati svoje redove pogotovo u štafetnim disciplinama.

U novembru su klub već pojačali izmeđuostalih Armina Sinančevića, Kristine Gojković

Tijana Japundžić Katarina Ilić Bojana Kaličanin
Nove atletičarke Crvene zvezde Tijana Japundžić (sredina), Katarina Ilić (desno), sa Bojanom Kaličanin (levo) se još pregovara; Foto: Atlex

Što se tiče sudbina ostalih trenera Partizana 1945 ona je i dalje nepoznata, a među trenerima koji su i dalje u klubu i nisu (za sada) otišli nigde su Stevan Lazić, Vladimir Savanović, Milan Stošić Stole…

(Atlex.rs)

Scroll to Top