Džejkobs, Duplantis, Vuleta: Najveće svetske zvezde na Belgrade meeting-u, poznate cene ulaznica

Ostalo je još 10 dana do 7. međunarodnog dvoranskog mitinga u organizaciji Srpskog atletskog saveza koji će ove godine nositi ime ’’Belgrade meeting’’ koji će se održati 7. marta Štark Areni, poznate su neke od zvezda takmičenja, ali i cene ulaznica.

U sklopu organizacije Svetskog prvenstva u Areni će se održati i ’’Serbian open’’ koji je ove godine promenio ime u ’’Belgrade meeting’’. U petak 25. februara su puštene karte u prodaju po cenama od 500 dinara za sektro 200 i 250 dinara za sektor 400.

Za sada je u puštena samo severna tribina, ali u zavisnosti od interesovanja kapacitet dvorane za gledaoce će se proširiti. Karte se mogu kupiti onlajn putem ovog linka ili na prodajnim mestima ticketsa.

Ovo takmičenje će biti probno pred Svetsko dvoransko prvenstvo, a ujedno i poslednji dan za ispunjenje normi. Konačan spisak učesnika znaće se tokom sledeće nedelje, a ono što se sad zna jeste da će nastupati dva možda i najbolja atletičara sveta trenutno, najbrži čovek Lamont Marsel Džejkobs odnosno Armand Duplantis.

Mondo Duplantis, Beograd 2021, Serbian open
6. Serbian Open indoor meeting 2021. – 24. februar, Mondo Duplantis (Švedska), skok sa motkom, 6,10m WL; Foto: Atlex

Ni Džejkobsu ni Duplantisu ovo neće biti prvi dolazak u Beograd. Motkaš je prošle godine nastupio na Serbian openu dok je sprinter trčao na Evropskom prvenstvu 2017., na kome kako kaže, nije se proslavio. Stao je već u kvalifikacijama, a kroz cilj je prošao za 7,70 sekundi.

– Radujem se Svetskom prvenstvu u Beogradu. Znam da će takmičenje biti na najvećem nivou i to mi zaista daje veliku inspiraciju. Moja očekivanja? Verujem da nema granice. Bio sam u Beogradu 2017. i nije prošlo baš najbolje. Nisam istrčao kako sam očekivao, ali to je bilo kada mi je skok udalj bio primaran. Sada je sada! Uzbuđen sam što se vraćam – rekao je Džejkobs.

Italijan se nada punoj Areni jer to je nešto što ga ispunjava. Kako kaže, iako dok trči ne čuje publiku, jako voli da kad prođe kroz cilj oseti tu energiju.

– Trčanje (kratke staze-sprint) nije kao skok udalj ili skok uvis gde čujete kako publika navija za vas, gura vas dalje. Kada trčite, ne čujete ništa. Sve dok ne staneš. Pune dvorane su važne za sport i zaista se nadam da ćemo, kada se završi pandemija Covid-19, svi moći da se vratimo u normalu. Taj zaista dobar osećaj, posle trke kada nestane tenzija i osetite da vas publika svuda oko vas podržava, radujem se povratku takvih momenata – ističe italijanski sprinter.

Lamont Marsel Džekobs, prvak Evrope 2021 na 60m
Dvoransko prvenstvo Evrope 2021, Torun, Poljska – 6. mart, Lamont Marsel Džekobs, 60m finale, treći takmičarski dan; Foto: AP Tanjug

Kako je Svetsko prvenstvo svega tri nedelje nakon ”Belgrade meetinga” obojica, kao i mnogi drugi to vreme će provesti u našem glavnom gradu. Zbog toga Atletska dvorana (i stadion) neće radi za treninge od 4. marta, osim za učesnike mitinga i prvenstva Sveta.

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Vuleta potvrdila je svoj nastup mitingu, a takmičiće i najveće zvezde regiona poput Marije Vuković, Jovana Stojoskog, Ivana Horvata, Ivane Lončarek

Marija Vuković, Balkanijada 2021
Balkanijada 2021., Smederevo, Smederevska tvrđava – 26./27. jul, Marija Vuković (Crna Gora), skok uvis; Foto: Atlex

Od srpskih atletičara očekuje se da će nastupiti Elzan Bibić, Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Angelina Topić, Anja Lukić, Milica Gardašević, Strahinja Jovančević, Lazar Anić, Asmir Kolašinac, Luka Trgovčević, Boško Kijanović, Maja Ćirić…

Kao i prethodnih godina trke na 60 metara sa preponama i na 400 metara u muškim konkurencijama biće memorijalne i nosiće imena po legendama srpske i jugoslovenske atletike Borisavu Pisiću i Ismail Mačevu, a pobednici ovih trka dobiće specijalne pehare koje će im uručiti članovi porodica.

Memorijalna trka na 400 metara Ismail Mačev, Serbian Open 2020
Memorijalna trka Ismail Mačev, 5. ”Serbian Open indoor meeting” 27.2.2020., 400 metara; Foto: Atlex

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs