Dvorana ”zaključana” za sve: SAS ipak pravi iznimku!

Nakon što je predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović objavio da zbog Korona virusa atletske škole neće imati treninge u dvorani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Ministarstvo sporta doneli su odluku o zatvaranju i odlaganju svih sportskih događaja u zatvorenom sa preko 100 ljudi, pa je tako SAS morao u potpunosti da zatvori dvoranu koja svakodnevno okuplja veliki broj ljudi, veći nego na nekim utakmicama međutim, ipak će postojati jedna iznimka.

Iako je prvobitno bilo saopšteno da samo atletske škole neće moći više da treniraju u Atletskoj dvorani, SAS je doneo odluku da od četvrtak 12. marta u potpunosti obustavi rad dvorane za treniranje zbog Korona virusa.

Do kad će na snazi biti ova zabrane ostaje da se vidi. Ono što atletičarima ide na ruku je što se za naredne dane prognozira lepo vreme u čitavoj Srbiji.

Međutim SAS je stao u zaštitu svojih najboljih atletičara pa će tako reprezentativcima biti omogućeno da i dalje treniraju u dvorani.

Poštovani, kao što možete da vidite na našem sajtu je objavljena informacija, o privremenom, preventivnom, zatvaranju Atletske dvorane za trening, zbog širenja Korona virusa, koje počinje od sutra 12.03.2020.

Kako u potpunosti ne bismo remetili trenažni proces reprezentativaca, dozvoliće im se trening, u skladu sa ovogodišnjim Selekcijama selektora Zuković Edina. 

Samo reprezentativni kandidati za neke od selekcija moći  će da obavljaju treninge radnim danima od 

08:00 do 12:00 časova   i 15:00 do 18:00 časova dok vikendom dvorana neće raditi – stoji u saopštenju SAS-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Ministarstvo sporta doneli su odluku o zabrani prisustva publike na svim sportskim događajima u zatvorenom prostoru, a kako svaki atletski trening u dvorani okupi veliki broj atletičara SAS je ovu odluku morao da primeni i na same treninge.

Po ovoj direktivi jedno će se fudbalske utakmice igrati pred publikom.

Spisak onih koji će u kriznom periodu moći da koriste dvoranu zasnovan je na planu i programu saveza sa kraja prošle godine koji se odnosi na uspešnost u 2019. godini, odnosno ostvarenih rezultata kroz kategorizaciju takmičenja za seniore/ke i junior/ke.

Korisnici dvorane u kriznom periodu Korona virusa

(Atlex.rs)

Scroll to Top