Dukadinović napustio OAK, oni vratili svoje atletičare iz BAK-a, Mihail Dudaš oformio svoj klub, dvoranska prvakinja države u visu u Crvenoj zvezdi…: Poznati su svi transferi za 2020. godinu

Nakon tačno mesec dana poznati su svi transferi u srpskoj atletici za narednu godinu.

Javnost je bila upućena u prelazak Tamare Salaški iz Crvena zvezde u Top JumpArmina Sinančevića iz Prijepolja u Zvezdu i povratak Miloša Raovića u Crvenu zvezdu, ali je na kraju stigla informacija da je taj transfver ipak propao.

Nakon ova dva bombastična transfera sledeći po ”veličini” je svakako prelazak Miroslava Dukadinovića, reprezentativca na 800 metara,  iz matičnog OAK Beograda u OAK Moravu iz Ćuprije.

OAK Beograd je rešio da vrati svoje seniore koji su prethodnih godinu-dve nastupali za BAK pa će tako dres OAK-a od naredne godine ponovo nositi Damri Klempić i još devet seniora i seniorki.

Damir Klempić
Drugo kolo Kupa Srbije, drugi dan, 09.06.2019., Beograd, Vojna akademija; Damir Klempić, OAK Beograd; Foto: Atlex

Najviše novajlija ima Crvena zvezda, čak 16. Među njima je već spomenuti Armin Sinančević koji je na svom prvom velikom takmičenju osvojio 8. mesto u antologijskom finalu Svetskog prvenstva.

Od zanimljivih pojačanja crveno-belih može se izdvojiti dolazak dvoranske prvakinje Srbije u skoku uvis Kristine Gojković koja je prešla iz Voždovca.

Kristina Gojković, AK Voždovac
Dvoransko prvenstvo Srbije, drugi dan, 03.03.2019., skok uvis devojke, Kristina Gojković, AK Voždovac; Foto: Atlex

Najbolji srpski višebojac svih vremena Mihail Dudaš oformio je svoj atletski klub pod nazivom Dudaš Athletics sa sedištem u Novom Sadu. U prvom prelaznom roku Dudaš je doveo šest atletičara u svoj klub.

Od interesantnih transfera može se još spomenuti i prelazak Nikole Bursaća iz Partizana u Hajduk maraton tim, klub iz Kule.

Kompletan spisak svih prelazaka možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top