Državni rekord ostaje u Kanjiži, ali Marina Živković je napušta: Goran Obradović dobio novi ”dijamant” za brušenje

Prelazni rok u Srpskoj atletici je počeo, a nakon odlaska Anje i Sare Lukić iz Crvene zvezde u BAK, poznato je i da će najbolja mlada višebojka Srbije Marina Živković preći u novosadsku Vojvodinu.

Sezonu je završila maestralno oborivši juniorski rekord Srbije u sedmoboju star 35 godina. Time je Marina Živković stavila tačku na juniorski staž, ali i na svoj boravak u matičnom Partizanu iz Kanjiže.

Promena kluba usledila je prirodnim odlaskom iz Kanjiže zbog upisivanja studija u Novom Sadu pa je logični put bio da se krene korak dalje i kada je u pitanju atletika.

Dogovoreno je da o njenoj budućoj karijeri nadalje brine Goran Obradović, zvanično najbolji trener Srbije nekoliko godina unazad.

Marina Živković, skok uvis
Napad na nove životne visine, Marina Živković – Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju 2020 – 20. februar, skok uvis; Foto: Atlex

Trener Ivane Španović pokušaće da napravi sličan put kakav je imao sa njom kada je kao mlada stigla iz Zrenjanina u ”Srpsku Atinu” od čuvenog trenera Jani Hajdua.

Marina je celu svoju dosadašnju karijeru radila sa takođe isto tako čuvenim trenerom Dušanom Mandarićem koji ju je doveo do rekorda na koji se čekalo tri i po decenije.

Paralela između njih dve se može izvući jer pored već navedenog i Španovićeva je u mlađim kategorijama znala da se takmiči u višebojima.

Sad ostaje da se vidi koliki su dometi Živkovićeve, da li može da iskoristi uslove koje je dobila, da uklopi treninge sa obavezama na fakultetu i može li zajedno sa Goranom Obradović da postane prva Srpska višebojka koja će otići na veliko seniorsko takmičenje.

Za sve one koji žele da promene klub neophodno je da popune ovaj obrazac i da ga pošalju poštom na adresu Srpskog atletskog saveza – Bulevar Oslobođenja BB, najkasnije do nedelje 15 decembra.

(Atlex.rs)

Scroll to Top