Dani atletike u Beogradu: Predavanja drže Dragutin Topić, Slobodan Stojić, Milan Šolaja, Ivna Petković…

Ovogodišnji Dani atletike održaće se u Beogradu 2. i 3. decembra, pored rasprave o kalendaru takmičenja za narednu sezonu, izveštaja selektora o uspesima reprezentacija svi treneri će moći da odslušaju i stručna predavanja koje je obezbedio Srpski atletski savez.

Nakon Kragujevca i Novog Pazara red je došao da Beograd bude domaćin Dana atletike. SAS je pozvao 65 trenera koji su ostvarili rezultate tokom sezone 2023., 99. predstavnika klubova koji su ostvarili makar jedan nastup na takmičenju koje je organizovao savez, 7 predsednika regiona, 6 članova stručnog saveta, 7 članova Upravnog odbora Trenerske Organizacije i 16 članova Sudijske organizacije. Spisak možete pogledati ovde. Oni imaju obezbeđen smeštaj, obroke i završnu večeru, dok svi ostali su dobrodošli da potpuno besplatno slučaju predavanja, a ko želi da noći u Hotelu M Savez će to obezbediti po povoljnim cenama.

Nakon obraćanja direktora SAS-a Slobodana Brankovića u 14 časova u subotu 2. decembra, sastaće se trenerska organizacija, a potom će stručne službe SAS-a raspravljati o izmeni i dopuni pravila, propozicija te o kalendaru takmičenja za 2024.

Nakon toga kreću i stručni seminari koje od 16:15 otvara Ivana Petković sa svojim projektom ”Razvoj sistema rada sa mlađim kategorijama”. Ovaj projekat razvija u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i Olimpijskim komitetom Sjedinjenih Američkih Država kao njihov stipendista, a za to su je predložili SAS i Olimpijski komitet Srbije.

Nakon nje od 17 časova Slobodan Stojić će održati predavanje na temu ”Prednost usmeravanja mladih atletičara na motoričkom razvoju umesto ranih takmičarskih ambicija”.

Dragutin Topić
Skakački miting ”Lavlje srce”, Dimitrovgrad 2020, Dragutin topić; Foto: privatna arhiva

Pola sata kasnije Vadimir Kitanović, psiholog, će pričati o psihološkim osnovama treniranja mladih sportista.

Kraj prvog dana rezervisan je za Dragutina Topića koji će pričati na temu ”Trening ili obučavanje”.

U 20 časova zakazana je večera i svečana dodela plaketa najboljim trenerima u 2023.

Drugi dan će otvoriti selektor Edin Zuković i sportski direktor Mihail Dudaš sa programom za narednu godinu kao i sa kriterijumima za učešće na takmičenjima za 2024.

Nakon njih Milan Šolaja će održati predavanje na temu ”Senzitivne faze razvoja motoričkih sposobnosti po uzrasnim kategorijama” čime će se i završiti ovogodišnji Dani atletike.

PROGRAM RADA - DANI ATLETIKE 2023
(Atlex.rs)

Scroll to Top