”Dani atletike” krajem meseca na novoj lokaciji: Redovna skupština i ključna pitanja za narednu sezonu

Tradicionalno okupljanje klubova, trenera i atletskih radnika Srbije na ”Danima atletike” koje organizuje Srpski atletski savez održaće se ove godine 26./27. novembra, ali ne u Kragujevcu kakva je bila praksa godinama unazad već u Novom Pazaru.

Na ovogodišnje okupljanje SAS je zvanično pozva 59 trenera i predstavnike 107 klubova, a oni koji nisu dobili poziv mogu da se jave i u svojoj režiji da prisustvuju sastancima na kojima će pored stručnih predavanja biti polemike i o važnim pitanjima za narednu sezonu od propozicija, kalendara takmičenja, rada reprezentativnih selekcija…

Broj od 107 predstavnika klubova predstavlja ukupan broj timova koji su ove sezone nastupili makar na jednom takmičenju SAS-a, makar sa jednim predstavnikom.

Na programu ”Dana atletike” prvog dana biće diskusije o izmenama i dopunama pravila, propozicija, pravilnika uspešnosti i pravilnika o rekordima; rasprava o kalendaru takmičenja i podnošenje kandidatura za domaćinstvo. Pored toga biće još detaljnije objašnjeno funkcionisanje ”Open Track” platforme i sistem prijavljivanja atletičara za takmičenja, a na kraju danu biće održana Skupština SAS-a na kojoj će se usvojiti Program razvoja atletskog sporta u RS za period 2023-2026, a nakon toga biće priređena svečana dodela plaketa trenerske organizacije.

Darko Šapić, Aleksa Kijanović i Stanoje Burlić - BAK
Ekipno prvenstvo Srbije 2020., Sremska Mitrovica – 4. oktobar, Aleksa Kijanović sa svojim trenerima Darkom Šapićem i Stanojem Burlićem (BAK); Foto: Atlex

Drugi dan će početi Skupštinom trenerske organizacije, potom će se svim prisutnima obratiti novi sportski direktor Mihail Dudaš, a nakon njega i selektor Edin Zuković sa programom rada i kriterijumima za učešća na takmičenjima u 2023. Kraj je ostavljen za dva predavanja i to od strane Milana Šolaje i Dragutina Topića. Definisanje i praćenje programa rada trenera sa osnovnom licencom –  mentorski pristup, za to je zadužen Šolaja dok će Topić pričati o metodološkom pristupu sistematske obuke trčanja u atletici.

Zvaničan dopis možete pogledati ovde.

PROGRAM-RADA-DANI-ATLETIKE-2022

Nakon završetka ove manifestacije u kratkom vremenskom periodu biće zvanično obelodanjen kalendar takmičenja Srpskog atletskog saveza nakon čega će regionalni savezi, na osnovu njega, praviti svoje kalendare.

Pre ”Dana atletike” biće poznat kalendar Balkanske federacije, a svoje su već objavili Svetska i Evropska atletika (sa međunarodnim takmičenjima).

(Atlex.rs)

Scroll to Top