Crvena zvezda dovela veliko pojačanje: Anja Lukić crveno-bela!

Višestruka rekorderka Srbije na 100m sa preponama, Anja Lukić, podnela je zahatev za promenu kluba.

Anja je dete AK Novi Beograd. Celu svoju karijeru je provela u ovom klubu ali je došlo vreme da se krene dalje. Zajedno sa svojom sestrom bliznakinjom Sarom i, još jednom klubskom koleginicimo, Milicom Jakšić, pojačaće redove Crvene zvezde. Sve tri devojke trenira i treniraće nadalje Slobodan Stojić koji će i dalje ostati trener AK Novi Beograd.

Anja je ove godine čak 5 puta popravljala juniorski rekord Srbije na 100m sa preponama. Zaustavila se na 13,57s a počela je sa sa 13,91s. Sledeće sezone je mlađa seniorka a rezultat koji će verovatno juriti je državni rekord u toj kategoriji Gordane Čotrić iz 1988., 13,28s.

Dolaskom Anje u Zvezdu, ovaj klub je dobio dve odlične preponašice. Najbolja naša preponašica goinama unazad Ivana Petković, dobila je u klubu svoju naslednicu koja ima sav potreban potencijal da nastavi Ivaninim stopama i da bude neprikosnovena u ovoj disciplini.

Pored Anje, Crvena zvezda je dobila i odličnu 400 metrašicu, Milicu Jakšić, reprezentativku Srbiju. Odlaskom Tamare Salaški u Ameriku mesto u klubskoj štafeti je ostalo upražnnjeno a dolaskom Milice ono je odlično popunjeno. Teško da iko može da zameni Tamaru ali dolazak Milice u klub je odličan potez.

Tu je i Sara Lukić, skakačica u dalj, koja je ove godine preskočila magičnu granicu od 6m koja ju je dugo mučila. Pored odličnog muškog dalja u liku Strahinje Jovančevića, Zvezda je sad dobila i odličan ženski dalj. Treba napomenuti da je Sara već nastupala za Crvenu zvezdu kao pojačanje na ovogodišnjem Kupu Šampiona II lige u Tampereju (Finska).

(Atlex.rs)

Scroll to Top