Čestitke stižu sa svih strana nakon dobijanja domaćinstva: Ovo je velika pobeda za atletiku i srpski sport!

Nakon dodeljivanja Beogradu organizaciju dvoranskog prvenstva Sveta 2022. godine čestitke ne prestaju da stižu na račun Atletskog saveza Srbije.

Predsednik ASS-a Veselin Jevrosimović najavio je spektakl koji do sada još nije viđen, isto kako je to bilo i 2017. na Evropskom prvenstvu, koji je ocenjen kao najbolji šampionat do sada.

Pre dve godine nam je ova organizacija izmakla, sada nije mogla jer smo bili najozbiljniji kandidat. S ponosom mogu da kažem da će prvenstvo 2022. godine, kada najbolji atletičari planete budu došli u naš grad, pomeriti granice u organizaciji, baš kao što smo to učinili 2017. godine kada smo s velikim uspehom organizovali Evropsko prvenstvu u Beogradskoj areni – bili su prvi utisci predsednika ASS Veselina Jevrosimovića.

Veselin Jevrosimović i Sergej Bupka
Treći Serbian Open Indoor Meeting 2018., Veselin Jevrosimović i Sergej Bupka; Foto: Atlex

Pored izlagača iz ASS-a čelnicima Svetske atletike obratio se bio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ispred prestonice. On je čelnim ljudima SA obrazložio turističke kapacitete, ali i organizacione sposobnosti glavnog grada Srbije.

– Beograd je sportski grad, najveći grad Balkana i dobar domaćin. Naši turistički kapaciteti svake godine su sve snažniji. Sada imamo više od 100 hotela u Beogradu, pored nekoliko koji se grade, dok ih je 2013. godine bilo svega 67, tako da imamo sve uslove da budemo domaćini ovog svetskog sportskog spektakla – rekao je Vesić samo nekoliko sati pre konačne odluke.

Goran Vesić i Veselin Jevrosimović
Veselin Jevrosimović, Goran Vesić, Atletika, Serbian open

Nakon dobijanja organizacije Vesić je naglasio da je ovo velika pobeda za Beograd i srpski sport.

Savet Svetske atletike koji zaseda u Monte Karlu upravo je doneo odluku da je Beograd dobio domaćinstvo Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine! Velika pobeda za Beograd i za srpski sport!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić naglasio je da je ogroman uspeh da u svega pet godina dobijete poverenje da organizujete dva velika takmičenja.

Vanja Udovičić
Vanja Udovičić; Foto: AP/Tanjug

Ogroman uspeh za Srbiju – zavredeli smo poverenje da u roku od pet godina organizujemo najpre evropsko, a sada i svetsko atletsko takmičenje. Još jedno veliko priznanje za našu zemlju i našu atletiku. Pre dve godine smo pokazali da smo sjajni domaćini prilikom organizovanja Evropskog dvoranskog prvenstva, i zato sam siguran da ćemo Srbiju i ovaj put predstaviti u najboljem svetlu – rekao je ministar omladine i sporta.

Gradski sekretar za sport i omladinu Dragana Belojević pridružio se čestitkama i naglasio da se radi o događaju koji će okupiti najveći broj zemalja na jednom mestu.

Sa raširenim rukama čekamo preko 500 najboljih svetskih atletičara iz preko 200 zemalja sveta. Biće to sjajan doprinos za naš sport i za naš grad. Još jedan dokaz da je Beograd veliki sportski grad – istakla je Belojević, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Čestitkama se priključio i legendarni Sergej Bupka, sada potpredsednik Svetske atletike.

(Atlex.rs)

Scroll to Top