Bomba je eksplodirala: Sinančević se seli u Beograd!

Armin Sinančević je jedan od atletičara koji je obeležio 2019. godinu, a odlične rezultate krunisaće ispunjenjem dečačkog sna jer će preći u klub za koji navija – Crvenu zvezdu.

Iako smo za ovaj transfer znali od samoga početka iz poštovanja prema Arminu i Crvenoj zvezdi (razlog zbog kojih ne objavljujemo i ostale transfere) čekali smo da se klub oglasi povodom najvećeg transfera u srpskoj atletici još od prelaska Emira Bekrića i Asmira Kolašinca 2011. iz Zvezde u Partizan.

Sinančević je na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu bacio kuglu neverovatnih 21.51 metara. To je bio poslednji znak čelnicima Zvezde da realizuju svoje namere, koje su imalo još pre tog šampionata, i da u svoje redove iz prijepoljskog Poleta dovedu atletičara koji će u budućnosti biti nosioc srpske atletike.

Armin Sinančević, finale Svetsko prvenstva u bacanju kugle
Armin Sinančević, Doha 2019;   Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

– Zvezda je klub za koji navijam od rođenja tako da sam presrećan što ću u budućnosti nositi ovaj dres – rekao je na početku Sinančevića za naš portal.

Veliki posao uradio je Savo Pušica koji je u mladom bokseru prepoznao veliki talenat za bacanje kugle. Odličnim radom bezbolno je prošao prelazni period iz jednog u drugi sport, a nakon toga usledili su rezultati koji su ih doveli prvo do norme za SP-a, a potom i do statusa jednog od otkrovljenja tog šampionata u Dohi.

Armin Sinančević i Savo Pušica
Armin Sinančević i Savo Pušica; Foto: Atlex

Kako to obično biva u svim sferama života, dolazak u Beograd je prirodan potez ako se želi ići ka napretku. Tako će i ”Džin iz Prijepolja” uskoro postati stanovnik srpske prestonice.

– Mislim da sam napravio pravi potez jer je ovo korak unapred za mene i moju karijeru. Zvezda je veliki klub, sa dugom tradicijom uspeha pogotovo u bacanju kugle. Nadam se da ću se brzo i uspešno adaptirati na Beograd i na uslove koje mi on pruža za napredak – kaže Sinančević.

Upravo Crvena zvezda ”drži” državni rekord u ovoj disciplini, a rekorder Dragan Perić je jedan od trener kluba koji sa velikim uspesima trenira mladog kuglaša Veljka Nedeljkovića.

Bogdan Zdravković Armin Sinančević Veljko Nedeljković i Ivan Garaj Prvenstvo Srbije 2019
Budućnost srpske kugle: Bogdan Zdravković Armin Sinančević Veljko Nedeljković i Ivan Garaj, Prvenstvo Srbije 2019.; Foto: Atlex

Njima će se sada pridružiti i Armin, tako da će pod budim okom legendarnog Perića biti dve od tri velike srpske kuglaške nade (mada za Armina već može da se kaže da je prevazišao taj epitet). Pored njih dvojice ”veliku trojku” upotpunjuje Bogdan Zdravković.

– Velika čast za mene što ću imati prilike da učim od takvog šampiona kakav je Dragan Perić. Poznajemo se od ranije i uvideo sam da pored odličnog trenerskog znanja je i dobar čovek, što je po meni jako bitno da bi došlo do rezultata – ističe Sinančević.

Što se tiče Crvene zvezde, čelnici kluba su očito rešili da se okrenu mladim snagama koje nadolaze, tako da se polako priprema teren za odlazak postojećih šampiona i smenu generacija.

Tamara Salaški je puštena da pređe u Top Jump, Tatjana Jelača je imala tešku godinu i probleme sa zdravljem i ostaje da se vidi da li će se vraćati, Milan Ristić nakon uspešnog otklonjenog raka testisa pažljivo se priprema za možda i svoju poslednju sezonu…

Zbog svega toga čelnici Zvezde su u Arminu videli nekoga koji će u budućnosti uspešno nastaviti tradiciju učešća Zvezdaša na najvećim svetskim takmičenjima.

Armin Sinančević finalista Svetskog prvenstva
Armin Sinančević, Doha 2019;   Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

Skroman momak kakav je Sinančević ni u jednom trenutku nije pomišljao da napusti rodno Prijepolje, ali onda je usledio poziv koji se ne odbija.

– Iskren da budem poziv Zvezde me je jako iznenadio jer ga nisam očekivao. Bio sam polaskan i oduševljen što se otvorila mogućnost da obučem dres kluba za koji navijam od rođenja – prisetio se Armin tog specijalnog trenutku u njegovom životu.

Međutim nakon uspeha u Dohi još nekoliko klubova je poželelo da dovede Armina u svoje redove, ali pored navijačke opredeljenosti još jedna stvar je prenaglila da izabere crveno-belu stranu Topčiderskog brda.

– Svidela mi se priča kluba i planovi vezani kako za mene tako i za budućnost Zvezde. Njihova glavna želja je da Crvena zvezda uvek ima predstavnika na velikim takmičenjima, nekog ko će moći da pravi velike stvari na najvećim šampionatima.

Pored kapitena kluba Strahinje Jovančevića koji je takođe obeležio ovu godinu osvajanjem bronzane medalje na dvoranskom Evropskom prvenstvu, u Zvezdi stasavaju još neki mladi šampioni koji će sigurno biti pretendenti za dres reprezentacije na dvoranskom Svetskom prvenstvu 2022. koje će biti održano u Beogradu.

Armin Sinančević, Serbia Open 2019
Armin Sinančević, Serbia Open 2019; Foto: MN Press

Ali pre toga prvo je na redu dvoransko SP u Kinu, pa Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo, dvoransko EP, novo SP, pa tek onda Svetsko prvenstvo u Beogradu. Arminovi planovi su jasni.

 – Zvezda je veliki klub i zaslužuje da ima učesnika na Olimpijskim igrama. Znam da su u Riju 2016. boje Srbije iz mog novog kluba branili Tamara Salaški na 400 metara i Milan Ristić na 110 metara sa preponama. Sledeće godine će imati mene i nadam se da će mi se još neko pridružiti od mojih novih klupskih drugara, tu pre svih mislim na Strahinju Jovančevića, a do Beograda 2022. se nadam da će nas biti dosta Zvezdaša u Areni – zaključuje Sinančević.

Debi za novi klub Armin Sinančević bi mogao da ima već ove godine na tradicionalnom Zvezdinom novogodišnjem mitingu koji se održava poslednje subote u godini (ove godine to je 28.12.).

Uskoro će se zvanično objaviti i kalendar takmičenja za 2020. godinu koji će dati odgovor i o zvaničnom debiju najboljeg srpskog kuglaša Armina Sinančevića u crveno-belom dresu.

(Atlex.rs)

Scroll to Top