Bio sam nespreman 2017., ali ću 2022. biti u top formi: Jovančević oduševljen što će ponovo skakati pred svojom publikom

Veliko oduševljene vlada među srpskim atletičarima povodom proglašavanja Beograda domaćinom Svetskog dvoranskog prvenstva 2022. godine, a jedni od uzdanica na tom šampionatu biće svakako i Strahinja Jovančević. treći daljaš Evrope u dvorani.

Strahinja Jovančević imao je prilike već da skače u Areni na Evropskom prvenstvu 2017. godine, ali mu to takmičenje nije ostalo baš u najlepšem sećanju.

Bila je to jako teška zima za mene u kojoj su me mučile povrede. Ožiljak na zadnjoj loži je pravio velike probleme i učešće na tom Evropskom prvenstvu je bilo baš pod velikim znakom pitanja – priseća se Jovančević početka 2017. godine.

Međutim želja da se skače pred domaćom publikom bila je veća od bilo kakve povrede.

Strahinja Jovančević, dvoransko Evropsko prvenstvo 2017, Beograd
Dvoransko Evropsko prvenstvo 2017, Beograd, Arena; Strahinja Jovančević, skok udalj; Foto: Atlex

Iako mi je savetovano da preskočim to takmičenje to je prosto bilo nemoguće jer ni sanjao nisam da će mi se ikada više pružiti prilika da skačem pred tolikim brojem svojih sugrađana. Doktor Jovan Đurović je zaista uradio sve što je mogao i uspeo je nekako da me ”sklepa” za takmičenje – priča za Atlex Jovančević.

Povreda je ipak bila jača od Strahinje tako da nije uspeo da prođe rano jutarnje kvalifikacije. Takmičenje je završio na poslednjem mestu sa skočenih 7.47 metara.

Međutim dve godine kasnije, na sledećem šampionatu Evrope, pokazao je svoje pravo lice i osvojio je bronzanu medalju skočivši državni rekord 8,03 metara.

Svetsko prvenstvo 2022. Strahinja će dočekati kao već iskusni 29- godišnjak, a na to takmičenje bi mogao da dođe sa iskustvom iz Kine koja će ove zime biti domaćin dvoranskog šampionata sveta.

Strahinja i Milorad Jovančević, Evropsko prvenstvo Beograd 2017
Dvoransko Evropsko prvenstvo 2017, Beograd, Arena; Strahinja i Milorad Jovančević; Foto: Atlex

Jako volim dvoranska takmičenja. Tu nema nikakvih spoljnih efekata u smislu vetra ili sunca, a i sam doživljaj je nekako drugačiji jer ti je sve blizu – ističe atletičar Crvene zvezde.

Nedugo nakon završetka Evropskog prvenstva 2017. počele su priče da bi Beograd mogao da ugosti i najbolje svetske atletičare, to je Jovančeviću ulilo novu dozu motivacije.

– Potajno sam se nadao već duže vreme da ćemo dobiti domaćinstvo SP-a. Od kako je počela cela priča ja sam se potajno nadao i priželjkivao ovaj dan.

Vest o dobijanju domaćinstva SP 2022. Strahinju je dočekalo na snimanju reklame za sponzora saveza.
– Ovo je ogromna stvar za srpsku atletiku, kako za sport tako i za nas same atletičare. Prelep je bio osećaj osvojiti medalju u Glazogvu, ali skakati pred svojim narodom i u punoj Areni… to je ipak moj san. Želim da to takmičenje dočekam u najboljoj formi u životu i da popravim utisak iz 2017 – zaključio je Strahinja Jovančević.

(Atlex.rs)

Scroll to Top