Bibić šampion Balkana u krosu, Olivera Jevtić druga (FOTO)

Berane su ovog vikenda bile domaćin 63. prvenstva Balkana u krosu, a srpski reprezentativac Elzan Bibić osvojio je zlatnu medalju u trci na 8km.

Preko 200 atletičara iz 15 zemalja članica Balkanske federacije trčalo je u crnogorskom gradu u subotu devetog novembra.

Reprezentaciju Srbije činilo je 12 atletičara (četiri juniora, četiri juniorske, jedan mlađi senior, dva seniora i jedna seniorka).

Po okončanju takmičenja iz Berana u Srbiju se naša delegacija vraća sa tri medalje.

Prvenstvo balkana u krosu, reprezentacija Srbije
Foto: Facebook/Atletski Klub Proleter Zrenjanin

Elzan Bibić pobedio je u konkurenciji mlađih seniora istrčavši osam kilometara za 23:57 minuta. Olivera Jevtić u trci na istoj distanci, ali u konkurenciji seniorki, osvojila srebrnu medalju sa rezultatom 27:48 minuta.

– Trka je od samog starta krenula onako kako sam planirao u dogovorio sa svojim trenerom Rifatom Zilkićem. Prvih 1000 metara trke bilo je u jednom pravcu, snažan vetar duvao je u prsa, pokušao sam da ostanem u grupi međutim, trka je krenula sporim ritmom i zato sam morao da izađem napred. Na taj način došao sam do sjajne prednosti i ove pobede. Sledeće što me očekuje su pripreme za Prvenstvo Evrope u krosu na koje ću otići sa velikim ambicijama za visoki plasman – rekao je Bibić.

Treće odličije osvojila je juniorska ekipa koja je u sastavu Miloš Malešević (8.mesto – 19:30), Ognjen Nikolić (13.mesto – 19:57), Mirko Mauna (14.mesto – 20:00) i Nikola Anastasijević (20.mesto – 20:17) osvojila treće mesto.

Juniori Srbije treći na prvenstvu Balkana u korsu
Juniori Srbije treći na prvenstvu Balkana u korsu; Foto: ASS

Od ostalih srpskih atletičara Nikola Raičević je bio 12. u seniorskoj trci sa rezultatom 32:30, dok je Milan Mitrović zauzeo 17. mesto za 33:31.

U konkurenciji juniorski Iva Maletić osvojila je 13. mesto sa 14:59, Katarina Milosavljević bila je 15. istrčavši 15:11, Jovana Gladić zauzela je 22. mesto u vremenu 15:50, dok je Sanja Djoković trku završila za tačno 16 minuta i tome trku završila kao 23.

Olivera Jevtic, prvenstvo Balkana u krosu
Olivera Jevtic, prvenstvo Balkana u krosu

(Atlex.rs)

Scroll to Top