Atletski spektakl na Trgu Republike uz olimpijskog i svetskog šampiona: ”Dobaci do…22” uz ”krem” svetske kugle i najtalentovanije Srbe!

U četvrtak 17. septembra Srpski atletski savez organizovaće spektakl na Trgu Republike na kome će centralna manifestacija biti takmičenje u bacanju kugle, a među bacačima takmičiće i olimpijski šampion Rajan Krauzer, te svetski prvak Džo Kovač.

Četiri godine nakon spektakla na Terazijama kada je organizovano takmičenje u skakanju udalj na montažnom skakalištu atletika će ponovo imati veliku promociju u prestonici, sad u još većem ”srcu” grada – Trgu Republike.

U sklopu promocije Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva 2022., prvo je promovisan logo za ovo takmičenje, a nedelju dana kasnije biće održan atletski bacački miting pod nazivom „DOBACI DO…22“.

Zvanični program na Trgu Republike počinje u 18 sati, a samo takmičenje 8 kuglaša zakazano je za 20 časova.

Trg Republike, Beograd 2020
Trg Republike, mesto gde će biti montirano bacalište, montažne tribine, bina, poligoni… Beograd 2020; Foto: Telegraf/Nikola Tomić

Beogradska publika imaće priliku uživo da gleda najboljeg kuglaša Srbije Asmira Kolašinca, nadolazeće zvezde Srpske kugle Bogdana Zdravkovića (19.25m) i Veljka Nedeljkovića (18.43m) te dva najperspektivnija  juniora Elana Zornića i Dina Tumbula.

Što se tiče stranaca u centru Beograda bacaće dva bacača koja spadaju u sam vrh svetske kugle – Rajan Krauzer i Džo Kovač, pored njih takmičiće i Kemal Mešić iz Bosne i Hercegovine.

Krauzer je važeći olimpijski šampion. Na Igrama u Riju 2016. pobedu je odneo hicem od 22,91 metra. Sa druge strane Kovač je svetski šampion iz Pekinga iz 2015. godine, a u karijeri ima isti najboljih hitac kao i Krauzer – 22,91 metar.

Rajan Krauzer, bacanje kugle
Rajan Krauzer (Sjedinjene Američke Države), bacanje kugle – Olimpijske igre 2016., Rio de Ženeiro, finale;   Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

Zbog lakše povrede državni dvoranski rekorder Armin Sinančević ipak neće moći da nastupi na ovom takmičenju.

Pored samog takmičenja biće organizovani i razni poligoni za decu kao i koncerti poznatih pevača, a sve to će pratiti stroge mere zaštite od širenja COVID-19 koje propisuje Vlada republike Srbije i njen krizni štab.

Takođe, ”Beograd22” od nedavno ima i svoje profile na društvenim mrežama na kojima ćete ubuduće dobijati sve neophodne informacije za ovo takmičenje – Facebook i Instagram.

(Atlex.rs)

Scroll to Top