ASS sa većim budžetom ulazi u 2020.: Čak 20 posto više pare naredne godine

Na redovnoj sednici Upravog odbora Atletskog saveza Srbije donete su neke važne odluke za rad saveza za narednu godinu, a jedna od njih je i budžet koji će zahvaljujući novom sponzoru Teleonoru biti veći za čak 20 posto u odnosu na ovogodišnji.

U prostorijama Comtrade-a u petak 20. decembra održan je sastanak čelnika ASS-a na kojima su donete sledeće odluke:

  • Budžet ASS za narednu godinu
  • Plan javnih nabavki
  • Program i plan saveznog selektora sa novim kriterijumima za nastup na takmičenjima
  • Kalendar takmičenja
  • Nove propozicije
  • Odluka o nagrađivanju atletičara i trenera za postignute rezultate

Pored toga osnovano je i novo preduzeće koje će se baviti organizacijom Svetskog prvenstva u dvorani 2022.godine, a za njenog direktora postavljen je menadžer ASS-a, Predrag Momirović.

Šti se budžeta saveza tiče on će za narednu godinu iznositi 120 miliona dinara što je za 20 miliona više od ovogodišnjeg.

– U prvom planu (sednice) bilo je usvajanje predloga budžeta za 2020. godinu. Imamo značajno uvećanje u odnosu na ovu godinu zahvaljujući generalnom sponzorstvu s „Telenorom“ od čak 20 odsto – rekao je Slobodan Branković za Sportski Žurnal.

Direktor saveza naglašava da će klubovi i atletičari osetiti ovo povećanje kako na ličnom finansijskom nivou zajedno sa svojim trenerima rako i na takmičarskom.

Slobodan Branković
Slobodan Branković; Foto: Telegraf/A. Nalbantjan

Više sredstava odlaziće u programe i pomoć klubovima, nagrade atletičarima i trenerima i na organizaciju mnogo kvalitetnijih takmičenja. Sva prvenstva države biće na višem nivou – istakao je Branković.

Na ovoj sednici tačno je određeno kojem ”sektoru” pripada koliko novca i sve će biti javno dostupno na sajtu saveza.

Sve će biti na sajtu Saveza. Možda ću biti dosadan, ali sve je taksativno navedeno. Za programe saveznog kapitena i odlazak takmičara na velika međunarodna takmičenja ide 45 miliona. Potom 20 miliona za nagrade atletičarima i njihovim učiteljima, kao i za honorare trenerima i stručno usavršavanje. Obelodanićemo spisak, kako rekoh. To je 65 miliona. Na to je projektovano osam miliona za domaća takmičenja, šampionate države. Serija takmičenja Telenor Brzinom do zvezda dobiće šest miliona. To je, kada podvučemo crtu, ukupno 79 itd. – zaključio je Branković razgovor za Žurnal.

Ove godine u odnosu na 2018. Atletika je dobila nešto manje para od Ministarstva omladine i sporta. Koliko je tačno atletika dobila za 2020. još uvek javno nije poznato, a vođeni iskustvom od ove godine te podatke možemo očekivati u prvim danima naredne godine.

(Atlex.rs)

Scroll to Top