Anić se vratio kući, Partizan doveo reprezentativno pojačanje: Ovo su svi transferi za 2021. (FOTO)

Druga od četiri faze prelaznog roka je završena, a za razliku od prethodnog preseka na novom su prelasci Marine Živković u Vojvodinu, povratak Lazara Anića u rodni Kragujevac kao i povratak Katarine Ilić u Partizan…

Pored prelaska Anje i Sare Lukić u BAK najzanimljiviji transfer ove jeseni je svakako povratak Lazara Anića u matični Radnički iz Kragujevca. Jedan od najboljih atletičara Srbije se nakon dve godine vraća kući.

Povreda koju je doživeo te zime 2018. muči Anića već dve godine zbog koje nije uspevao da dođe na željeni nivo na samim takmičenjima. To je jedan od razloga zbog kojih se vraća ”na mesto uspeha” i kako bi ponovo oživeo atletiku u ”srcu Šumadije.

Pored oživljavanja Radničkog i Partizan se polako vraća na atletsku mapu. Nakon raskola krajem prošle godine i konačnog gašenja Partizana 1945, od naredne sezone postojaće samo jedan Partizan i on je doveo i prvo seniorsko pojačanje i to reprezentativnog kalibra.

Katarina Ilić se nakon nešto manje od godinu dana boravka u Crvenoj zvezdi vraća u Humsku i oblači crno- beli dres.

Podsetimo, Partizan je krenuo ispočetka u ovoj godini, uglavnom rade sa najmlađima, ali su na prvenstvu Beograda uspeli da osvoje i seniorsku medalju u štafeti 4×100 metara. Dolazak Ilićeve predstavljaće veliko pojačanje.

400m, Ilić, Barrjaktarević
Ponovo u crno-belom dresu: Katarina ilić – prvo kolo Kupa Srbije 2019., 11. maj, atletski stadion Sremska Mitrovica, 400 metara, Katarina Ilić, Zorana Barjaktarević; Foto: Atlex

O prelasku Marine Živković iz rodne Kanjiže u Vojvodinu kod Gorana Obradovića smo već pisali, tako da to nije novina, ali se za razliku od prvog preseka sada i ovaj prelazak nalazi u dokumentu.

Zanimljivo je da su osnova tri nova kluba koja su registrovali atletičare. U pitanju su dva beogradska trkačka kluba i jedan iz Vojvodine nadomak Zrenjanina.

Za razliku od SVU Akademac koji je još u fazi učlanjenja u savez u kojem bi trebalo da takmiči Nataša Ćulafić, Beogradski trkački klub će imati tri člana, a jadan od njih je i Nevena Jovanović koja je godinama bila član Crvene zvezde. Ona je više poznata po uličnim trkama i maratonima nego po takmičenjima na stadionu.

Nevena Jovanović, AK Crvena zvezda
Nevena Jovanović, AK Crvena zvezda

Aleksandrovo je novo mesto koje se upisuje u atletsku mapu Srbije. U ovom mestu, koje se nalazi na manje od 50 kilometara od Zrenjanina, registrovan je klub pod nazivom Mala Pruga. Upravo iz zrenjaninskog Proletera u ovaj klub prešao je kuglaš Ivan Garaj, a atletiku u ovom mestu pokušaće da oživi trener Proletera Mladen Grujić kao što to čini i u rodnom gradu.

Ukupno je 31 punoletni atletičar podneo zahtev za promenu kluba, a 14 ekipa očekuje da će pojačati svoje redove za sledeću sezonu.

Zbog zakona o maloletnim licima nismo u mogućnosti da javno objavimo njihova imena i te prelaske, shodno tome predstavljamo vam konačni spisak svih punoletnih atletičara koji su podneli zahteve za promenu kluba.

Prelazni rok 2020.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs