Adriana Vilagoš potpisala za Hrvatski klub!

Kao grom iz vedra neba nam dolazi fotografija jedne od najtalentovanijih atletičarki sveta Andriane Vilagoš u prostorijama Hrvatskog atletskog kluba ASK iz Splita.

Atletska pravila su jasna, da bi mogao da nastupaš za neku reprezentaciju moraš da budeš član nekog atletskog kluba iz zemlje.

Andriana je članica Sente, međutim juče nam je došla informacja da je sa svojom majkom i trenerom Đerđom, bila u Splitu kako bi potpisala pristupnicu ovom klubu.

Vilagos Djerdje i Adriana u hrvatskoj
Vilagos Djerdje i Adriana u Hrvatskoj

Hrvatska nije imala pravilnik o dvojnoj registraciji, odnosno da neki atletičar može da nastupa i za klub iz Srbije i Hrvatske, kao što je to primer ove godine sa Majom Ćirić i Emirom bekrićem koji pored trčanja za Partizan 1945 trče i za ljubljanski MASS.

Međutim, u kratkom razgovoru sa selektorom Zukovićem saznali smo da je od nedavno AS Hrvatske donelo odredbu po kojoj je dvojna registracija moguća i jedna od prvih koja će ovu mogućnost iskoristiti je upravo srpsko čudo od deteta u bacanju koplje.

Adriana Vilagoš u ASK Split

Podsetimo, veliku bitku je vodio ASS oko Andriane Vilagoš, kako sa rukometnim savezom naše zemlje tako i sa mađarskim atletskim i rukometnim savezima. Na kraju je ASS pebedili. Andriana je dobila stipendiju, nova koplja ali i trenera Dragišu Đorđića.

Kao stoji u saopštenju ASK Split radi se o najvećem pojačanju kluba u istoriji kluba.

https://www.facebook.com/asksplit/posts/461523491322973

(Atlex.rs)

Scroll to Top