28.September.2022

Atlex

Srpska atletika

Još 470 dana do početka Svetskog prvenstva u Beogradu: Određen novi datum šampionata (FOTO)

Beogradska arena pred dvoransko prvensstvo Evrope 2017.

Beogradska arena, Evropsko prvenstvo Evrope, Beograd 2017; Foto: Atlex

Beograd i Srpski atletski savez se polako pripremaju za mart 2022. godine kada će Srpska prestonica biti domaćin dvoranskog Svetskog prvenstva, a sada je zvanično utanačen i novi datum ovog takmičenja koje će se održati od 18.-20. marta u Štark Areni.

Pandemija koronavirusa pomerila je sva velika sportska takmičenja za sledeću godinu pa će tako 2021. biti jedna od najzanimljivijih sportskih godina.

Zbog toga što će se ceo atletski kalendar za sledeću sezonu kasno završiti čelnici Svetske atletike odlučili su da za koji dan pomere i dvoransko Svetsko prvenstvo 2022. čiji je Beograd domaćin.

Umesto 11.-13. marta kako je bilo planirano, pomereno je za sedam dana kako bi se atletičarima dalo još malo više vremena za pripremu pa će tako Srpska prestonica okupiti preko 1000 najboljih atletičara sveta od 18.-20. marta.

– Na osnovu novog datuma Svetskog prvenstva prilagodićemo i datume održavanja Prvenstva Balkana za seniore\ke u Beogradu 2022. godine kao i Serbian Open Indoor Meeting-a, jer će oba takmičenja biti odlična provera forme sportistima – rekao je direktor preduzeća SP Atletika 2022 Predrag Momirovic.

Dvoransko Svetsko prvenstvo 2022., Beograd – logo i zvanični datum takmičenja

(Atlex.rs)