NAJAVA VIKENDA: Kreću seniori i SAS sa u18 ekipnim prvenstvom i u14 državnim (SATNICE)(STARTNE LISTE)

Novi vikend donosi prvi izlazak seniora na letnju scenu ove godine i to oba dana kao i prva takmičenja u organizaciji Srpskog atletskog saveza ovog leta – Ekipno prvenstvo za mlađe juniore i državno prvenstvo za mlađe pionire.

Prvog šampiona Srbije dobićemo 20. juna u Sremskoj Mitrovici, tačnije najbolju mlađe juniorsku ekipu.

U obe konkurencije takmičiće se po 7 ekipa: Crvena zvezda, Mladost Zemun, Top Džamp, Vojvodina Novi Sad i BAK imaće i mušku i žensku ekipu, dok će Kraljevo i  Novi Beograd takmičiti samo u muškoj konkurenciji, dok će se kod devojke takmičiti još AS023 Zrenjanin i Srem iz Sremske Mitrovice.

Celo takmičenje će trajati oko 3 sata, a naknadno će se objaviti tačna satnica kao i startne liste.

Dan kasnije na istom mestu mlađi pioniri će se boriti za titule pojedinačnih prvaka Srbije.

Preliminarno će takmičenje početi u 15h, a dečaci i devojčice rođeni 2007. i 2008. u tehničkim disciplinama moraće da ispune određene norme do poslednjeg dana za prijave (15. jun). Rezultati se računaju i od zimske sezone, a klubovi bez i jednog atletičara mogu da imaju svog predstavnika u jedno disciplini bez norme.

  1. PIONIRI
    vis: 1.30m
    dalj iz zone: 4.60m
    kugla: 7.00m /3kg
    disk: 18.00m/ 800g
    votreks: 25.00m
  2. PIONIRKE
    vis: 1.30m
    dalj iz zone: 4.60m
    kugla: 7.00m /2kg
    disk: 18.00m/ 600g
    votreks: 25.00m
Prvenstvo Srbije za mlađe pionire - lista učesnika

Seniori u Beogradu pa u Mitrovici

Što se seniora tiče oni će u subotu imati prvenstvo Beograda, a dan kasnije će nastupiti VK na u14 prvenstvu Srbije nakon (ili pre) tog takmičenja.

Nakon početnih prijava za VK discipline odlučeno je na programu budu discipline: 100 i 200 metara za muškarce i devojke, skok sa motkom za u obe konkurencije, bacanje koplja za žene i skok uvis za muškarce.

Prvenstvo Beograda za Seniore, 100m devojke
Prvenstvo Beograda za Seniore 2018., 100m devojke

Međutim prvo ovosezonsko takmičenje biće im Prvenstvo Beograda na Vojnoj akademiji u subotu 20. juna. Početak je zakazan za 16:30, a poslednja disciplina, štafeta, počinje u 19:10.

Ove godine seniori su svi rođeni 2000. godine i stariji, a pravo nastupa imaju i stariji i mlađi juniori.

Disciplina 100 metara imaće kvalifikacije i finale, a drugu trku trčaće po 2 prvoplasirana iz grupa plus još dvoje po rezultatu kod devojaka, odnosno pobednik četiri grupa kod muškaraca pluš četvoro po vremenu.

Prvenstvo Beograda za SENIORE - satnica Prvenstvo Beograda za SENIORE - startne liste

(Atlex.rs)

Scroll to Top