Prekid tradicije duge 124 godine: Boston otkazao maraton!

Gotovo svi ovogodišnji veliki sportski događaji su otkazani, a poslednji u nizu je jedan od najprestižnijih svetskih maratona u Bostonu, koji se tako po prvi put od 1897. godine neće trčati.

Svet se polako oporavlja od pandemije koronavirusa, ali neki događaji i pored toga, pored brojnih odlaganja i pomeranja ipak su prinuđeni da otkažu ovogodišnje izdanje. To je sudbina i jednog od najdugovečnijih sportskih događaja na svetu Bostonskog maratona.

Prvobitno je trebao da se održi u aprilu, potom je pomeren za septembar međutim, sada je definitivno otkazan, ali će biti upriličena ”virtuelna trka”.

Takvu trku imao je i Beogradski maraton kada su stanovnici Kine učestvovali u virtuelnoj trci u svojim gradovima. Svako ko u svom okruženju istrči 42,195 kilometra i prijavi se za ovaj ”virtuelni izazov” dobiće i specijalnu medalju od organizatora Bostonskog maratona.

– Pošto ne možemo da dovedemo svet u Boston u septembru, planiramo da svetu dovedemo Boston za istorijski 124. Bostonski maraton – rekao je izvršni direktor maratona Tom Grilk.

Istakao je da je prioritet i dalje očuvanje zdravlja zajednice, kao i osoblja, učesnika, volontera i posetilaca.

Ovogodišnji Bostonski maraton trebalo je da bude održan 20. aprila, a sledeći je planiran za 19. april 2021., istog datuma kada je održan i prvi 1897.

(Atlex.rs)

Scroll to Top