Najveća nada srpskog fudbala umalo postao atletičar, a sad vredi 10 miliona evra: Bio sam najbrži, trenirao sam, ali…

Fudbaler Partizana Strahinja Pavlović je bio otkrovenje jesenjeg dela domaćeg šampionata, a u jednom intervjuu za Telegraf otkrio je kako mu je atletika pomogla u životu.

Pavlovića je zimus kupo fudbalski klub Monako za ogromnih 10 miliona evra, što je jedna od najvećih prodaja u Srpskom fudbalu svih vremena. Ostavili su ga na pozajmici u matičnom Partizanu u kome je postao jedan od najboljih mladih defanzivaca Evrope.

U razgovoru za Telegraf Pavlović je otkrio da mu je fudbal oduvek bio na prvom mestu, za razliku od brata koji se isprobao u raznim sportovima, ali da je u jednom trenutku bio blizu atletike.

– Od početka sam odabrao fudbal za razliku od mog brata, ali u jednom periodu kada sam imao 9, 10 godina sam trenirao i atletiku – započeo je Strahinja Pavlović svoju priču o atletici.

Budući defanzivac jednog od najboljih klubova u Evropi Monaka, je budućnost srpskog fudbala, rođen je i odrastao u malom mestu Jevremovac koji se nalazi nadomak Šapca. Talenat za atletikom prepoznali su ljudi u njegovoj školi i atletski treneri iz Šapca.

– Trčao sam kroseve za školu i uvek sam bio prvi. Tu su me videli atletski treneri i pozvali su me da im se pridružim. Tu sam tih godinu, dve trenirao sa njima i to iskustvo mi i danas puno znači – istakao je Pavlović.

Nije se dugo zadržao u ”kraljici sportova” već se vratio isključivo fudbalu gde je ubrzo prešao u Partizan za koji je debitovao u februaru 2019. sa svega 17 godina. Nakon deset meseci za 10 miliona evra kupuje ga francuski prvoligaš Monako koji ga je ostavio na šestomesečnoj pozajmici. Opremu novog kluba zadužiće po okončanju ove sezone koja je produžena na neodređeno zbog pandemije koronavirusa.

(Atlex.rs)

Scroll to Top