Povratak Dudaša, preponaški ”klasik” i najbolji mladi atletičari: Prvenstvo Srbije u višeboju ovog vikenda u Beogradu (SATNICA)(STARTNE LISTE)

Ovog vikenda, 22. i 23. februara, održaće se dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju za sve uzrasne kategorije među kojima će biti neki od najtalentovanijih mladih atletičara, ali svakako najveće pažnje privući će povratak Mihaila Dudaša na prvom višeboju nakon više od godinu dana.

Polako se približava kraj zimske sezone, a na red za svoje takmičenje došli su i višebojci.

Prošle godine seniorski višeboj bilo je organizovan u sklopu pojedinačnog prvenstva Srbije, ali ove sezone su ta dva takmičenja razdvojena razdvojeno zbog kompleksnosti višeboja.

Oba dana startuju u 11 časova i trajaće sedam i po, odnosno šest sati.

Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju za sve kategorije - satnica

 

Iako je bilo najavljeno da će nekolicina svetski poznatih višebojaca učestvovati na ovom takmičenju, među njima Čeh Adam Helcelet, vicešampion Evrope 2016. i treći na dvoranskom kontinentalnom šampionatu 2017., zbog otkazivanja dvoranskog Svetskog prvenstva oni nažalost neće doći.

Od stranih atletičara, ako ih tako možemo nazvati, takmičiće Darko Pešić iz Crne Gore i Benjamin Bojanić iz Bosne i Hercegovine.

Prva zvezda ovog takmičenja biće svakako najbolji višebojac u istoriji Srbije Mihail Dudaš kome će ovo biti prvi višeboj posle više od godinu dana.

Atletičar novosadske Vojvodine celu 2019. se borio sa povredama, a prvi takmičenje zabeležio je 19. januara kada je zabeležio novi lični rekord u kugli.

Glavni konkurent biće mu Aleksandar Grnović dok će ostatak takmičara ovo takmičenje iskoristiti kako bi zabeležilo još jedan nastup u svojoj disciplini i oprobalo se u ostalim.

Kod devojaka na 60m sa preponama trčaće sve tri najbolje srpske preponašice Ivana Petković, Anja Lukić i Milica Emini.

U ženskom dalju skakaće Marija Bukvić, devojka koja je nedavno na juniorskoj Balkanijadi uspela da preskoči 6 metara, i tako postane tek četvrta Srpkinja u poslednjih 14 godina koja je uspela da preskoči ovu ”granicu”.

Ona će kao i njena klupska koleginica Zorana Rokavec skakati i vis, a u visu će se takmičiti još i Jovana Delić.

Međutim Zorana je najmlađa od ostale dve pomenute pa će tako njoj najveća konkurentkinja u mlađe juniorskom uzrastu biti Aleksandrija Mitrović.

Biće zanimljivo pratiti i u kojim disciplinama će nastupiti jedna od najboljih mladih trkačica, 400-metrašica, Tijana Japundžić.

U mlađim kategorijama kod muškaraca takmičiće se Marko Vlahović koji je najbolji u dalju i visu, Jovan Čanak kojem je primarna disciplina dalj, visaš Nikola Mujanović

Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju za sve kategorije - startne liste

(Atlex.rs)

Scroll to Top