Marija Stojadinović novi putnik za U23 EP; Tijana Japundžić ubedljivo ”prešišala” A normu za EYOF

Dobili smo sedmog putnika na prvenstvo Evrope za mlađe seniore. To je Marija Stojadinović koja je na seniorskom mitingu u Kruševcu skočila 12,89m u troskoku.

Sa druge strane, Tijana Japundžić je posle dve ispunjene B norme za EYOF, fenomenalnom trkom, za skoro sekundu je nadmašila svoj lični rekord i tako sebi kupila sigurnu kartu za Baku.

MARIJA STOJADINOVIĆ

U sklopu finala Kupa Srbije za juniore održan je i seniorski miting ili ti VK takmičenja u pojedinim disciplinama. Jedno od njih je bio i ženski troskok u kome su učestvovale Marija Stojadinović iz Jagodine i Milica Nikoletić iz Vojvodine.

Pre nedelju dana Marija je otvorila sezonu. Na drugom kolu Kupa, 8. juna u Beogradu skočila je 12,72m što je bilo za samo 8cm kraće od norme za U23 prvenstvo Evrope.

Marija Stojadinović, troskok
Marija Stojadinović, troskok; Foto: Atlex

Da se odlično spremila za ovu sezonu pokazala je već na tom prvom takmičenju ali na drugom je pokazala da je bolja nego ikad. Ne samo da je Marija Stojadinović uspela da skoči normu koja iznosi 12,80m, nego je uspela da je preleti za 9cm. Skočivši 12,89m Marija je popravila svoj lični rekord, iz 2017., za čak 15cm.

Pre dve godine u Bigošču na prvenstvu Evrope nije uspela da ponovi dobar skok koji ju je doveo na to takmičenje. Takmičenje je završila sa 12,24m.

Ukoliko uspe da ovakav skok ponovi ove godine u Galveu, može se očekivati i ulazak među 8 najboljih u Evropi.

Druga troskokašica na ovom takmičenju, Milica Nikoletić nije uspela da po izuzetno teškom vremenu ponovi skok od prošle nedelje kada je skočila lični rekord 12,38m. Ovog puta se zaustavila na 12,25m.

TIJANA JAPUNDŽIĆ

Kakva goddina za mladu 400-metrašicu Partizana 1945. Prvo je postavila lični rekord na prvoj ovosezonskoj trci od 57,50s i u hiljaditinku ispunila B normu za EYOF. Već sledeće nedelje, 11. maja, trčala je još brži – 57,32s. Ali ono što je sada istrčala u Kruševcu je prosto neverovatno!

Tijana Japundžić Katarina Ilić Bojana Kaličanin
Tijana Japundžić Katarina Ilić Bojana Kaličanin; Foto: Atlex

Mesec dana je nije bilo na takmičenjima. Sa ispunjenom normom, trener Mirjana Stojanović je mogla na tenane da je spremala za prvo veliko njeno takmičenje koje je očekuje od 20.-28. jula.

Ovo je bilo njeno takmičenje i ”morala je” da se poajvi na njemu. Došla je kao prvi favorit i to je meastralno demonstrirala.

Sa rezultatom 57,32s je došla u Kruševac na finale Kupa za juniore (ona je mlađa juniorka), a iz njega se vraća sa neverovatnih 56,35s! Za gotovo celu sekundu Tijana je napredovala u ovih mesec dana, zaista fascinantno.

Do Evropskog Olimpijskog Festivala Mladih ostalo je nešto više od mesec dana. Nadamo se su Tijana i Mirjana ostavile još iznenađenja i za to takmičenje.

SLAVKO STEVIĆ – norma za U20 EP

Preskočili smo da spomenemo prošle nedelje visaša iz Sremske Mitrovice. On je na drugom kolu Kupa za seniore skoči lični rekord u visu, 2,12cm, čime je ispunio normu za juniorsko prvenstvo Evrope. Skočio je normu u centimetar i biće deo srpske reprezentacije od 18.-21. jula u švedskom Borasu.

Na finalu Kupa za juniore odneo je pobedu. Preskočio je 2,10m a potom je pokušao da skoči novi lični rekord, ali mu to ovog puta nije počlo za rukom. Bilo kako bilo, Slavko će sigurno takmičiti na prvenstvu Evrope.

(Atlex.rs)

Scroll to Top