Otrovano pola reprezentacije Srbije u Kaliju: Boberićeva nije jedina, Angelina i Zorana upitne za finale!

U danu kada je cela srpska javnost sa nestrpljenjem očekivala nastup Angeline Topić i Zorane Rokavec u finale U20 Svetskog prvenstva i borbu za medalje udarna vest je ipak nažalost teško trovanje hranom gotovo celog srpskog tima u Kaliju.

Nakon što je Srbija osvojila prvu medalju, i to zlatnu Adriane Vilagoš u bacanju koplja, svi su sa nestrpljenjem iščekivali subotu 6. avgust i finale ženskog visa gde se očekuje da Angelina Topić osvojiti još jedno odličje za našu državu, verovatno i da se sluša ”Bože pravde” po drugi put u dalekoj Kolumbiji. Međutim velike muke su zadesile ceo sprski tim i pitanje je u kakvom stanju i da li će uopšte najbolja juniorka sveta biti u stanju da takmiči večeras od 22:35 po srpskom vremenu.

Naime, Dragutin Topić je nakon završenih kvalifikacija u troskoku gde se Teodora Boberić nije plasirala u očekivano finale oglasio na društvenim mrežama i podelio sa svetom informaciju da je došlo do trovanjem hranom i da cele noći nije spavala zbog problema.

Nakon ove objave Atlex je kontaktirao Topića da sazna tačno stanje srpskih reprezentativaca, a ono nije ni malo lako i prijatno.

Stomačni virus nas je pokosio. Gotovo svi su bolesni, povraćaju, imaju stomačne probleme… – započeo je Dragutin Topić razgovor za Atlex.

Naravno glavno pitanje je bilo kako su Angelina i Zorana i da li će biti spremne za večeranje finale.

Nažalost ni te dve devojčice nisu uspele da se odbrane od ovog trovanja. Angelina je u sobi i pod kontrolom je lekara, ona je nešto bolje prošla od Zorane koju smo morali da odvedemo u bolnicu i zadržana je tamo.

Pored njih dve i Teodore Boberić još neki članovi tima imaju iste probleme.

Adriana i Đerđe Vilagoš su takođe bolesne, onda Strahinja (Radaković prim. aut.), fizio Sloba (Slobodan Marković prim. aut.)… Videćemo šta će biti do samog takmičenja. Najbitnije je da nam deca budu zdrava i da se svi zdravi vratimo kućama, a takmičenja će biti – zaključio je Dragutin Topić.

(Atlex.rs)

Scroll to Top