Nakon više od 7 godina Melajac više nije fizio Ivani: Završili smo ciklus, novi izazovi u drugom sportu

U novu sezonu Ivana Vuleta (ex Španović) ulazi sa novim fizioterapeutom jer je nakon okončanja Olimpijskih igara u Tokiju došao trenutak da se ona i njen dugogodišnji terapeut Dobrosav Melajac pozdrave i dalje krunu odvojenim putevima.

Dobrosav Melajac je u atletski svet ušao 2012. kao fizioterapeut Atletske reprezentacije Srbije. Nepune dve godine kasnije, zadovoljna njegovim radom, u svoj tim ga poziva Ivana Španović i sve ostalo je istorija, rezultati su počeli da se nižu.

Sedam i po godina je bio lični fizioterapeut Ivane Španović. Pratio ju je od trenutaka kada se probijala, bio je svedok najvećih uspeha ali i najvećih bolova. Olimpijske igre u Tokiju su trebale da predstavljaju vrhunac Ivanine karijere ali i saradnje čuvenog trija Ivana – Gorana Obradović (trener) – Dobrosav Melajac (fizioterapeut).

Dobrosav Melajac i Goran Obradović nose pobedničku zastavu Ivani
Dvoransko prvenstvo Evrope 2017., Beograd – 5. mart, Dobrosav Melajac i Goran Obradović nose pobedničku zastavu Ivani Španović; Foto: Atlex

Nažalost medalja je izostala za malo, falilo je malo sreće, a nakon toga krenula je i neka nova era za Ivanu. Od udaje i promene prezimena iz Španović u Vuleta pa do malo izmenjenog tima jer u njemu više neće biti Dobrosav.

Čak sedam i po godina bio sam u ekipi Ivane Španović. Tim srpske skakačice disao je kao jedna porodica. Trebalo je da poslednje Olimpijske igre u Japanu budu kruna naše saradnje. Međutim, nedostajalo je malo sreće da Ivana uzme medalju, da osvoji zlato. Dogodilo se šta se dogodilo. Naravno, ceo tim koji je pratio Ivanu nije zadovoljan četvrtim mestom. Malo sam razmislio, a i tokom ovih sedam godina tri puta sam odlagao unosnije ponude i rešio da promenim sport – rekao je za Mozzart Sport Dobrosav Melajac.

Tim Ivane Španović - Dobrosav Melajac, Biljana Daničić i dr Jovan Đurović, EP17
Dvoransko prvenstvo Evrope 2017., Beograd – 5. mart, tim Ivane Španović – Dobrosav Melajac (fizioterapeut), Biljana Daničić (pr) i dr Jovan Đurović (doktor); Foto: Atlex

Nakon ”kraljice sportova” Melajac odlazi u ”beli sport” i pokušaće da doprinese povratku nekadašnje top 10 igračice Andree Petković (34) da se vrati u teniski vrh.

Postao sam fizioterapeut teniserke Andree Petković. Teniski trener Petar Popović, poznat po radu sa Ivom Karlovićem, Filipom Krajinovićem, Olgom Danilović, svojevremeno me zamolio, u Novom Sadu, da pomognem u oporavku iskusne teniserke. Andrea je bila prezadovoljna mojim radom i ponudila mi je da krenem na američku turneju. Imao sam dva sata da razmislim i dao sam potvrdan odgovor. Sigurno dve decenije pratim tenis i to je novi izazov za mene.

Ovo je treći sport u kojem se obrao Melajac jer je pre rada u atletici radio kao fizioterapeut u fudbalskom klubu Borac.

Kvalitetan rad se odmah pretvorio u uspeh jer je Andrea krajem 2021. osvojila svoju prvu titulu u dublu.

Dobrosav Melajac i Andrea Petković
Dobrosav Melajac i Andrea Petković, tenis, turnir u Čikagu; Foto: Instagram/dole.melajac

U Čikagu, sa Čehinjom, koja ima 46 godina, prošetala se kroz turnir. Do saradnje je došlo slučajno, spontano, a ispostavilo se da je bilo plodonosno. Čak su pobedile konkurentkinje koje su bile među najboljih deset.

I dok je bio deo stručnog štaba Ivane Španović Melajac je imao dodirnih tačaka sa tenisom.

Imao sam indirektne kontakte. Najviše preko Petra Popovića, jer sam prijateljski priskakao u pomoć. Znao sam Đerea, Krajinovića, znao sam šta im je potrebno za oporavak.

Dobrosav je trenutno u Australiji gde priprema Nemačku teniserku srpskih korena za turnire na tom kontinentu koji će se održavati početkom 2022.

Odlično smo radili, Andrea sportski dobro deluje, ima stabilnost u rukama i nogama. Mislim da je očekuje povratak u vrh ženskog tenisa.

Dobrosav Melajac i Andrea Petković
Dobrosav Melajac i Andrea Petković, tenis, turnir u Čikagu; Foto: Instagram/dole.melajac

Pre dolaska u Australiju pripreme su obavljali u Nemačkoj, potom je usledio dolazak kući, ali se nova godina ipak nije dočekala u Srbiji jer se na put krenulo 27. decembra.

–  Iz Beograda smo letimo za Istanbul, pa preko Singapura, do Melburna. Vakcinisani smo, imamo potrebne papire. Australijan open kreće sredinom januara, očekuje nas puno rada, uživanja, jer je lepo druženje sa srpskim teniserima na turniru. Volim izazove.

(Atlex.rs)

Scroll to Top