Wed. Oct 21st, 2020

Atlex

Specijalizovani srpski atletski portal

Svi su ga bili otpisali, a onda je postao najbolji svih vremena: Asmir Kolašinac bacio novi rekord Srbije! (VIDEO)

Asmir Kolašinac 21,06m, rekord Srbije

''Novogodišnji miting'' AK Crvene zvezde, 28.12.2019., Asmir Kolašinac i Nikola Tomasović nakon bačenog novog državnog rekorda od 21,06 metara; Foto: Atlex

Atletska 2019. godina završena je na spektakularan način na ”novogodišnjem mitingu” Crvene zvezde na kome su oborena čak tri državna rekorda, a jedan od onih koji je obeležio ovo takmičenje je i Asmir Kolašinac koji je posle niza osporavanja nakon Svetskog prvenstva u Dohi pokazao da nije za ”staro gvožđe” jer je postao prvi Srbin koji je u dvorani bacio kuglu preko 21 metra – 21,06.

Godina na izmaku za, jednog od najboljih atletičara u istoriji Srbije, Asmira Kolašinca bila je turbulentna i možda kao nikad do sad u karijeri bila pod velikim pritiskom mnogobrojnih osporavanja zbog nešto lošije sezone, ne ulaska u finale na Svetskom prvenstvu, ali i pojave novog bacačkog čuda Armina Sinančevića.

Međutim najbolji se razlikuju od ostalih po tome što su najjači kada su pod ”paljbom’ i pritiskom. To je pokazao i Asmir Kolašinac koji je na Zvezdinom tradicionalnom ”Novogodišnjem mitingu” postao prvi Srbin koji je u dvorani bacio kuglu preko 21 metra, i to čak dva puta.

Kolašinac je petoj seriji bacio fantastičnih 21,06 metra što je za čak 15 centimetra dalje od dosadašnjeg rekorda Srbije koji je takođe bio u njegovom vlasništvu postavljenigpostavljenog 2015. kada je u Novom Sadu bacio 20,91 metar.

Izuzetno sam zadovoljan današnjim takmičenjem. Nisam ga planirao, ali nakon treninga od pre neki dan kada sam bacao na 20,90, odlučio sam da se ipak prijavim – bile su prve reči Kolašinac za Atlex nakon bačenog državnog rekorda.

Asmir Kolašinac, BAK
”Novogodišnji miting” AK Crvene zvezde, 28.12.2019., Asmir Kolašinac nakon bačenog novog državnog rekorda od 21,06 metara; Foto: Atlex

Ovim hicem Kolašinac je ispunio normu za dvoransko Svetsko prvenstvo 2020. i time postao treći član srpske reprezentacije. Za sad normu imaju još Ivana Španović i Armin Sinančević.

Ovo je bila izuzetno teška godina za mene, ali sa puno vere i motiva ulazim u 2020. gde mi je glavni cilj odlazak na još jedne Olimpijske igre, ali velika očekivanja imam i od dvoranskog Svetskog prvenstva u Kini sad u martu – rekao je Kolašinac.

Iako ima 35 godina kaže da i dalje uči i da je novo saznanje doprinelo ovom hicu i da će mu ono tek doneti dobrobiti u predstojećoj sezoni.

Čovek se uči dok je živ i ja sam odličan primer za to. Prošle godine sam radio na poboljšanju jedne ”sitnice” koja mi je mnogo smetala u ranijim godinama, a sada smo moj trener Tomas (Nikola Tomasović) i ja analizirajući moj način bacanja ustanovili novi ”detalj” koji radim loše i zbog koga, za razliku od mnogih bacača, imam problem sa klizanjem u krugu. To je sada uklonjeno i taj problem je prošlost – istakao je novi-stari rekorder Srbije.

Kako tvrdi Kolašianc iako je na treningu bacao dobro, iako je donekle i očekivao ovakve hice naglašava da je ovo tek početak sezone.

Dvoranska sezona je jako dugačka ove godine. Svetsko prvenstvo je tek sredinom marta i zbog toga sam još uvek u jakim treninzima tako da verujem da je ovo samo fantastičan početak, a dokle ću dogurati… videćemo, kao što rekoh duga je sezona, a zenit forme biće tek za tri meseca na SP-u – zaključio je Kolašinac.

Dodatni motiv sjajnom kuglašu bilo je i dodeljivanje domaćinstva dvoranskog SP-a 2022. Beogradu, što je i sam nedavno izjavio.

Zvanična zimska sezona počinje 11. januara. Prvenstvo Srbije je prvog i drugog februara dok su reprezentativna takmičenja 15. februara Balkanijada i 22. januara tromeč Slovenija-Hrvatska-Srbije. Ostaje da se vidi kako će i gde će bacati sada Kolašinac nakon ispunjene norme za Svetsko prvenstvo.

Nezvanični rezultati takmičenja.

(Atlex.rs)

2 thoughts on “Svi su ga bili otpisali, a onda je postao najbolji svih vremena: Asmir Kolašinac bacio novi rekord Srbije! (VIDEO)

  1. Postoje manji problemi u nezvaničnim rezultatima sa Novogodišnjeg mitinga C.Zvezde. U bacanju kugle objavljeno je da je Jotanović bacio 17,76 a tog rezultat nema na medjunarodnom blog spotu “Trackinsun”. Tamo je kao drugoplasirani naveden Nedeljković sa 17,75 i treći Zdravković sa 17,60. Koji je rezultat postigao Jotanović? I drugo, na Facebook-u je objavljen snimak Riste Drobnjaka od 18,57 sa kuglom od 6 kg. i naznačeno da se radi o rekordu Crne Gore. U nezvaničnim rezultatima stoji da Risto Drobnjak nije nastupio. Šta je od toga tačno?

    1. Zato se i zove nezvanični. Oni se kucaju na licu mestu i zbog celokupne gužve na samom takmičenju dolazi do grešaka i zbog toga to nije zvanično, a služe kako bi ljudi bili upućeni u rezultate što pre, a ne da čekaju nekoliko dana, kakva je praksa bila sve do skoro u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *